Talent Norge flytter til Operaen

02.12.2022 / Talent Norge vokser, og etter å ha vært på Sentralen siden oppstarten flytter vi nå til nye og større lokaler i Operaen.

På bildet: driftssjef Thore Næss, operasjef Randi Stene, daglig leder i Talent Norge Maria Mediaas Jørstad og programsjef i Talent Norge Marius Herz Lystad og ballettsjef Ingrid Lorentzen. Foto: Caroline Roka

Allerede fra januar 2023 er Talent Norge på plass i Bjørvika, i lokaler som tidligere ble brukt til utleie av møtelokaler. Talent Norge har fått muligheten til å leie disse lokalene, og her vil vi kunne utvikle virksomheten videre i takt med våre ambisjoner.

- Først og fremst er det viktig å takke Sparebankstiftelsen DNB og Sentralen for de gode årene vi har hatt under samme tak, sier Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge.

- Å være en del av miljøet på Sentralen har betydd alt for oss. Vi skal beholde disse viktige relasjonene også etter at vi flytter ned til Operaen. Det kompetente og entusiastiske miljøet på Sentralen har vært en forutsetning for veksten vi har hatt. Men alt har sin tid, og nå er vi i ferd med å vokse ut av våre gamle lokaler. Talent Norge ønsker å tilby kunst- og kulturlivet et miljø tilsvarende det Olympiatoppen er for idretten. I Operaen kan vi vokse videre, og her finnes det lokaler som gir oss noen nye og helt unike muligheter. Å komme tett på de fasilitetene, inkludert en fantastisk scene, er noe vi ser frem til.

Geir Bergkastet er administrerende direktør ved Den Norske Opera og Ballett. Han er strålende fornøyd med å få Talent Norge inn i det ikoniske kulturbygget i Bjørvika.

Foto: Erik Berg

- Når vi først har ledige lokaler her i Operaen, så er jeg så glad for at det er Talent Norge som blir leietaker. Vi er sikre på at Talent Norge og Operaen er en god match, og vi har ambisjoner som kler hverandre. Talent Norge har på kort tid utviklet seg til å bli en svært viktig katalysator for talentutvikling innen et bredt kunstfelt. Vi har blant annet samarbeidet siden oppstarten av Nasjonalballetten UNG i 2015 og etter hvert også gjennom en koreografisatsing.

- At vi nå fremover skal sitte i samme hus, vil kunne gi gjensidig utvikling. Vi ønsker Maria og resten av gjengen hennes varmt velkommen til oss i Bjørvika.