Talent Norge inn i elektronika

13.10.2016 / Talent Norge har inngått en treårig avtale med Insomniafestivalen om talentsatsingen Cloud Exit. Satsingen er knyttet opp mot festivalens mangeårige arbeid med unge talenter innenfor elektronika og gjøres i samarbeid med Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge.

Insomniafestivalen er Norges eldste festival for elektronisk musikk og har siden starten arbeidet for å presentere nye utøvere som våger å utfordre etablerte rammer. Nå etableres talentprogrammet Cloud Exit som retter seg mot elektronikaartister som befinner seg i brytningen mellom talent og profesjonell utøver, med et uforløst potensiale til å nå ut med sin musikk, lokal så vel som internasjonalt.

– Dette er en interessant satsing som vi er svært glade for å kunne gå inn i, sier daglig leder i Talent Norge, Maria Mediaas Jørstad. – Insomniafestivalen er unik i sitt slag og har fostret en rekke kjente elektronikaartister gjennom mange år. Sammen med Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge bidrar vi nå til å løfte talentsatsingen innen elektronisk musikk slik at flere kan få utviklet seg og presentert sin musikk for publikum både lokalt, nasjonalt og ikke minst internasjonalt. At Cloud Exit er knyttet opp til Insomnia sine Internasjonale prosjekter som SHAPE og We Are Europe er svært spennende og styrker artistenes muligheter til å nå ut internasjonalt, sier Jørstad.

Talent Norge har investert 420 000 kroner i den nye satsningen som har utløst like mye i bidrag fra Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge. I tillegg er Insomniafestivalen inne med egne midler, samt finansiering fra SHAPE og We Are Europe.

– Vi er strålende fornøyd og takknemlig for å ha fått på plass en treårig satsing på talentutvikling for elektronikaartister, sier prosjektansvarlig Gaute Barlindhaug. – Insomnia har alltid fokusert på å spre norsk musikk internasjonalt og siste tilskuddet til dette er deltagelse i prosjektene SHAPE og We Are Europe. Dette er prosjekter som tar sikte på å spre ny nye musikalske uttrykk og å øke mobiliteten for uetablerte europeiske artister. Dette skjer gjennom sam-kuratering av kunstneriske program og workshoper. Cloud Exit gir festivalen en mulighet til å utvikle flere talentfulle artister for videre profilering gjennom tilknytningen til SHAPE og We Are Europe.

Om Cloud Exit
Cloud Exit skal tilby faglig utvikling til artister innen elektronisk musikk og andre relatert kunstformer. Gjennom prosjektet vil utøvere få eksponert seg på Insomniafestivalen og bli en del av festivalens internasjonale samarbeid. Hvert år vil det velges ut tre artister som det skal jobbes spesifikt med. Per Martinsen, Anette Tunheim Jakobsen, og Jardar Westvik utgjør juryen for utvelgelsen. Parallelt med arbeidet med de særskilt utvalgte talentene vil prosjektet jobbe aktivt for å øke kompetansen blant en større gruppe utøvere.