Talent Norge inn i Unge fototalenter på Henie Onstad Kunstsenter

28.02.2019 / Talent Norge Junior: Unge fototalenter på Henie Onstad Kunstsenter er et treårig talentprogram for deltakere mellom 16 og 19 år. Det tas opp nye kandidater til programmet hvert år.

–Vi er glade for å inngå dette spennende samarbeidet med Henie Onstad Kunstsenter, sier daglig leder i Talent Norge, Maria Mediaas Jørstad. –Gjennom programmet får talentene allerede i svært ung alder mulighet til å fordype seg i fotografiske teknikker og ressurser til å utvikle sin egen kunstneriske stemme i møte med anerkjente kunstnere og fotografer som stiller ut på kunstsenteret, sier hun.

Unge fototalenter på Henie Onstad Kunstsenter, som er en del av pilotprosjektet Talent Norge Junior, skal stimulere til selvstendig kritisk tenkning og skape engasjement om fotografiet som visuelt uttrykk i vår tid. Talentene får også lære om hva en utstilling innebærer da de avslutter perioden med å delta i en utstilling med egne fotografier på kunstsenteret.

–Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden har gjennom snart 50 år vært banebrytende i forhold til å vise den nye og eksperimentelle kunsten og er et historisk sted for foto i Norge. Med dette programmet vil vi legge til rette for at unge fototalenter kan få veiledning og undervisning med høy internasjonal kvalitet i Norge, sier Tone Hansen, direktør for Henie Onstad Kunstsenter.

Satsingen er tilknyttet Henie Onstad Kunstsenters omfattende og langsiktige satsing på fotografi, som ble igangsatt høsten 2017. Kunstsenteret skal gjennom en ambisiøs femårig utstillings- og formidlingsplan reetableres som et sted for det fotografiske uttrykket.

Les mer om satsningen her.

Søknadsfrist er 12. april for opptak til 2019/20. Les mer her.

Talent Norge Junior: Unge fototalenter på Henie Onstad Kunstsenter er støttet av Norsk Tipping, Storebrand Kunstsamling og Bergesenstiftelsen. Les mer om Talent Norge Junior her.

Kontakt og mer informasjon
Gunhild Varvin, kommunikasjonssjef Henie Onstad Kunstsenter, gv@hok.no| www.hok.no
Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge, maria@talentnorge.no| www.talentnorge.no

Foto: Bent René Synnevåg

Skulpturpunkt: Ekebergparken

Prosjektet Skulpturpunkt: Ekebergparken har som ambisjon å styrke og løfte frem nye og unge kunstnere innenfor det tredimensjonale kunstfeltet.

Skulpturpunkt: Ekebergparken
29. september 2022

SOLO OSLO

SOLO OSLO er et banebrytende talentprogram i regi av MUNCH, støttet av Talent Norge og Canica, og viet noen av Norges mest talentfulle samtidskunstnere.

SOLO OSLO

Ung Filharmoni

Ung Filharmoni er et nasjonalt orkesterprogram for klassiske musikere fra hele landet opp til 19 år med ambisjon om å bli profesjonelle orkestermusikere.

Ung Filharmoni