Talent Norge inngår bredt samarbeid med Festspillene i Bergen

24.02.2020 / Under årets festspill skal Talent Norge og Festspillene i Bergen samarbeide om fagsamling, mini-filmfestival og dirigentutvikling.

– Festspillene i Bergen er svært glade for det nære og gode samarbeidet med Talent Norge. Vi gleder oss til å ønske dem velkommen til vår internasjonale plattform, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Samarbeidet omfatter en åpen to-dagers fagsamling, med faglig og kunstnerisk innhold, en hel dag viet filmtalenter, og en åpen mesterklasse for dirigenter med påfølgende matinékonsert med Bergen Filharmoniske Orkester.

– Talent Norge og Festspillenes samarbeid er viktig for unge kunstnere i toppsjiktet. Vi markerer i 2020 vårt 5-årsjubileum og samarbeidet med Festspillene blir en sentral arena der vi sammen kan hjelpe flere til å nå sine store, ambisiøse mål, sier Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge.

Talent Norge ble etablert i 2015 av Kulturdepartementet, Sparebankstiftelsen DNB og Stiftelsen Cultiva og er en storsatsing på topptalenter innen kunst og kultur. Med en kombinasjon av offentlig og privat finansiering, støtter Talent Norge over 50 satsinger innen musikk, dans, film, scenekunst, litteratur og visuell kunst.

Festspillene er en naturlig partner for dette nasjonale satsingsområdet, og samarbeidet er en god måte å komme enda tettere på talentutviklingen, mener festspilldirektøren.

– Å presentere unge, norske kunstnere på tvers av sjangere for nasjonale og internasjonale publikummere og gjester, er inspirerende og spennende. Slik får vi også lære dem å kjenne på en annen måte enn ved å observere dem på avstand. Det blir givende for oss og forhåpentligvis også for de medvirkende å møtes gjennom intense dager med åpne seminarer og kunstnerisk deling, sier Anders Beyer.

Følg med på Talent Norges program under Festspillene i Bergen i mai og juni her.

Foto: Dirigent Daniel Reith (Foto: Terje Trobe) og visuell kunstner Constance Tenvik (Foto: Pierre Bjørk) deltar begge under Festspillene i Bergen 2020