Talent Norge presenterer: Offentlig-Privat Samarbeid i kulturlivet

04.04.2016 / Onsdag 20. april inviterer Talent Norge kulturlivet, bransje, talenter og fremtidige satsinger til en dag hvor erfaringsutveksling står i sentrum.

Hold av tiden og meld din ankomst til lars.baade@kulturmeglerne.no innen 18. april.

Audio Player

Talent Norge ønsker dialog, deling og åpenhet, og vil legge til rett for flere arenaer for erfaringsutveksling og kompetanseoverføring innen talentutvikling – på tvers av geografiske områder, finansiering, kunstarter, sjangere og institusjoner. Den samlede kompetansen av våre involverte satsinger er enorm. Talent Norge representerer i dag 11 ulike prosjekter knyttet til talentutvikling, 15 private bidragsytere er involvert.

PROGRAM

12.30: Enkel servering og mingling
13.00: Kunstnerisk innslag ved Nasjonalballetten Ung
13.15: Åpning ved kulturminister Linda Hofstad Helleland
Innledning ved Maria Mediaas Jørstad, daglig leder for Talent Norge
13.30: Hovedinnlegg ved Kulturentreprenør og kunstner Valerie Dillon (US)
14.00: Panelsamtale:

Ole Jacob Bull, daglig leder i Bergesenstiftelsen
Ingrid Lorentzen, Ballettsjef ved Den Norske Opera & Ballett
Erling Johansen, daglig leder i 1B1
Tone Hansen, direktør ved Henie Onstad Kunstsenter og leder av Kulturrådet
Pål Sprakehaug, markedsdirektør i Nordea
Moderator: John G Bernander, styreleder i Talent Norge

Panelet kommenteres av Svein Harberg (H) og Anette Trettebergstuen (Ap), henholdsvis leder og andre nestleder i Familie- og kulturkomiteen på Stortinget.

Om Valerie Dillon (US)

Kulturentreprenør og kunstner Valerie Dillon er invitert til Oslo og Talent Norge for å dele sine erfaringer og visjoner rundt finansiering av kultur og talentutvikling. Vi er overbevist om at våre prosjekter og fremtidige talentutviklere har mye å lære av hennes erfaringer med National Sawdust og Dillon Gallery.

Den Zimbabwe-fødte galleristen er en av grunnleggerne og styremedlem i National Sawdust. Hun kom til USA i 1983 for å fullføre sine studier i piano ved American University. Dillon flyttet til New York City i 1991 for å spesialisere seg i ”20th century master graphics”.

I 1994, etablerte hun Dillon Gallery. Først lokalisert i Soho, og senere i Chelsea hvor det ligger i dag. Dillon Gallery har vært en pioner i å representere kunstnere i multimedia utrykk og utvider stadig forståelsen om hva og hvordan et galleri skal fremstå. I de senere årene har Dillon Gallery tilbudt ulike interaktive utstillinger og forestillinger, utstillingsvindu i skjæringspunktet mellom billedkunst, scenekunst og teknologi. Galleriet arbeider med anerkjente tverrfaglige artister, arkitekter, regissører og skulptører.
nationalsawdust.org / dillongallery.com