Talentene i Antihype lærte om booking

16.05.2023 / Festivalsjef og bookingansvarlig for Parkenfestivalen mottar årlig flere hundre forespørsler fra håpefulle band og artister som ønsker å spille på festivalen. Hva er det som må til?

Talentprogrammet Antihype tilbyr kurs, foredrag og workshops for artister, musikere og tilhørende støtteapparat som ønsker å satse på musikk med base i Nordland.

Gøran Aamodt er festivalsjef og bookingansvarlig for Parkenfestivalen i Bodø. Hvordan skiller man seg ut i mengden, og hva bør man ha på plass før man kontakter festivalsjefer og konsertpromotører? Aamodt holdt 25. september et foredrag om booking for lokale band i oppstartsfasen, og ga tips om hvordan man bør gå frem når man kontakter festivaler og konsertscener rundt om i landet med ønske om spillejobb.

I tillegg lanserte Parkenfestivalen og Antihype en ny turnéstøtte, som skal hjelpe unge og uetablerte artister ut på sin første konsertturné. Det gis støtte til konsertproduksjon og turnévirksomhet, og det kan søkes om støtte til både enkeltturneer og konsertrekker. Støtten skal brukes til å dekke kostnader til reise, leie av utstyr/backline, lydtekniker eller markedsføring. Det gis støtte på inntil 30.000 kroner per prosjekt. Tilskuddet inkluderer tett oppfølgning og veiledning fra Antihype, og det legges opp til to søknadsfrister i 2019. Første søknadsfrist er allerede 15. november 2018.

- Vi ønsket å kickstarte vår nye turnéstøtte med å gi artister et innblikk i hverdagen til en arrangør som til daglig jobber med noen av verdens største artister. Jeg tror virkelig Gøran Aamodt fra Parkenfestivalen inspirerte mange til å jobbe ennå litt hardere med musikken fremover, sier Audun Selnes i Antihype. - Vi sier at en konsert tilsvarer ti øvinger. Forhåpentligvis vil den nye turnéstøtten vi i Antihype har lansert sammen med Parkenfestivalen gi artister i startfasen muligheten til å få spille mye, skaffe seg live-erfaring og knytte kontakter til spillesteder uten å måtte risikere så alt for mye av egen lommebok. 


Audun Selnes og Thomas Litangen fra Antihype ga også et lynkurs i booking under foredraget «Booking 101», i alt fra hvordan en konsertavtale kan se ut, til hvordan man kan planlegge, promotere og budsjettere en turné på egenhånd.

Mia Eriksen fra Tvibit Tromsø informerte også om Tvibitstigen, en støtteordning som gir unge mennesker i Nord-Norge muligheten til å realisere sine egne idéer og prosjekter innen kulturelle og kreative prosjekter.


Les mer om talentprogrammet her.

Foto: Antihype