Talenthelger med Dextra Musica i Tromsø

21.12.2017 / Senter for talentutvikling Barratt Due (SFTBD) har i løpet av høsten 2017 gjennomført to talenthelger med elever på stryk i samarbeid med Tromsø Kulturskole, Talentutviklingsprogrammet Unge Musikere og Dextra Musica.

– Det oppleves flott og meningsfullt å kunne arbeide med elevene gjennom slike intensive helger. Gruppen i Tromsø begynner å låte som et skikkelig kammerorkester, sier musiker Atle Sponberg.

Musikerne Ingerine Dahl, Atle Sponberg, Frida Skaftun, Andres Maurette O´Brien og James Herstatt har arbeidet med inntil 14 elever på stryk i løpet av to helger i oktober og november. Møtet med elevene i Tromsø har skapt et stort engasjement hos musikerne som allerede er i full gang med å legge planer for en konsert som skal runde av det første skoleåret med talenthelger i mai 2018.

Helgen i november ble avsluttet med en konsert på Tromsø Museum med utdrag fra blant annet “De fire årstidene” av Vivaldi. Her var publikum så heldig å få høre de unge talentene Camilla Neema Haule og Dimitrij Osadchuk som solister.

– Det er kjekt å se det store nivå-hoppet alle elevene får når vi forbereder en konsert på såpass få dager. At det kom en del publikum på konserten var også veldig flott, sier musiker Ingerine Dahl.

Våren 2019 samles musikerne ytterligere tre helger for å fortsette arbeidet med talentene.

Om Senter for talentutvikling Barratt Due

Senter for talentutvikling Barratt Due har som mål å gi talenter innen klassisk musikk vekstvilkår på internasjonalt nivå der talentene bor. SFTBD er blant annet medarrangør av talentprogrammet Ung Filharmoni, samt initiativtaker og vertskap for nasjonale konferanser innen klaver, blås og stryk. SFTBD ønsker å formidle økt kunnskap om talentutvikling og hva som skal til for å bli god, samt samordne ressursbruk i miljøene, til det beste for talentene.