Talentintervjuet med Therese Slob

14.02.2019 / Bli bedre kjent med deltakeren i TILT Grow!

  • Alder: 33
  • Satsing: TILT Grow
  • Fra: Hamar
  • Kunstfelt: Dansekunst

Hvor lenge har du holdt på med dans?
Startet å danse da jeg var 5, men seriøst fra jeg var 13 år.

Hva er ønsker du å oppnå med dans?
Da jeg startet å danse var det ikke for å oppnå noe, men som en forelskelse som aldri har tatt slutt. For meg personlig har dansen betydd enormt mye, spesielt i ungdomsårene - dansestudioet ble et sted hvor jeg kom «hjem». For meg er dans et ærlig språk som ikke trenger å gå omveier gjennom ord. Og her er det rom, plass og masse nyanser. Det å få være med å skape dette «rommet» for barn og unge betyr mye for meg. Dansen er en unik plattform for å bygge identitet, selvfølelse, relasjoner, samhold og selvdisiplin samtidig som den gir plass for annerledeshet og forskning av «jeget». Selv om jeg har blitt voksen er jeg fortsatt stup-forelsket i dansen og jeg kjenner meg som en rista brusboks hvis jeg ikke får skape eller bevege meg. I mitt kunstnerskap og arbeid med å skape forestillinger er jeg interessert i mellommenneskelig relasjoner og å fortelle historien man ofte ikke ser. Mange kunstnere er mest opptatt av «hvordan», men for meg er «hva» viktig. Jeg opplever det meningsfylt når kunsten sier noe, mener noe eller tør å stille spørsmål. 

Hva liker du med satsingen du er en del av?
Kompleksiteten! At jeg blir utfordret kunstnerisk og som danser, at jeg får være med å skape danseprosjekter for barn og unge og at vi får en slags videreutdannelse i «det vi aldri lærte på skolen», som f.eks. endringsledelse, budsjettering, mental helse osv.

Er det noe du har vært redd for før, som du har fått overkommet nå? Hvordan gjorde du dette? 
Jeg liker faktisk å være redd og gjøre ting jeg egentlig ikke tør, for det betyr at jeg utvikler meg. Min største frykt er å la frykten bestemme… da har jeg tapt min egen utvikling. Å jobbe med dans og skape egne prosjekter er fryktelig skummelt og sårbart. Og jo nærmere hjertet det er, jo skumlere er det. Derfor er ikke målet å ikke være redd, men på tross av det, å kaste meg ut i nye prosjekter med hele meg, jobbe hardt og tørre å stole på mitt kunstnerskap. 

Hva er din beste kunstopplevelse?
Det har faktisk vært når jeg har sittet å sett på andre dansere i studio -upolert og uforventede øyeblikk som har vært veldig sterke.

Hvem er ditt kunstneriske forbilde?
Conny Janssen - en nederlandsk koreograf.

Hva legger du i ordet «talent»?
Et potensiale. I et talent ligger det masse muligheter, også er det opp til hver enkelt av oss hvordan vi utvikler og forvalter det vi har blitt gitt. De med mest talent er ofte ikke de som kommer lengst, men de som lærer seg å jobbe hardt er de som ofte oppnår mest. 

Hva holder du på med nå for tiden? 
TILT Grow selvfølgelig! Også koreograferer jeg Jungelboken, en co-produksjon med Teater Innlandet og Riksteateret. Forbereder HELLO - min siste forestilling som skal ut på turné i mars-april, arrangerer MOVE dansefestival som går av stabelen 2. mai, og Ps:Dance med 600 kids -en kveldskole i dans som mannen min og jeg eier og driver. Og! Selvfølgelig danser med lille Lotte på 6 år og Jonas på 8 år hjemme i stua;)   

Les mer om TILT Grow her.

Foto: Silje Elida Sundhordvik

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten

Wilhelmsen-akademiet er Nasjonalballettens satsing på unge ballettalenter, og den første talentsatsingen av sitt slag i Norge.

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten
17. september 2022

Live Skullerud - Dansekunstner

"Det har vært spennende å få et innblikk i hva som rører seg i andre deler av kultur- og idrettsfeltet. Det gir meg følelsen av at jeg enklere kan løfte blikket ut av min egen boble i dansefeltet."

Live Skullerud - Dansekunstner
03. august 2022

Marianne Haugli - Danser

"Det føles veldig givende og stas å være en del av et community, som virkelig er der for oss. Spesielt i disse sårbare tider som vi dansekunstnere står i."

Marianne Haugli - Danser