Tar for seg nye stemmer i slagmusikken

17.08.2020 / Onsdag 2.september er det duket for solokonsert med Artex-talent og perkusjonist David Cariano Timme. Alle verkene er en del av Davids ustanselige jakt på nye stemmer i slagmusikken, og han gleder seg til å presentere en rekke unge og ukjente komponister for publikum.

– Minimal Effort har jeg valgt å kalle konsertformatet som tar for seg verk for slagverk og hovedsakelig slagverk og elektronikk, forteller David Cariano Timme. Han er en del av vårt talentprogram som skal ivareta kunstnere på høyeste nivå på tvers av sjanger innen utøvende kunstfag og film i Norge.

På SALT art & music vil han fremføre en kombinasjon av nye verk og to store klassikere. To av verkene, "I Leave You The Real World" av David Skidmore og "Loops" av Von Hansen for vibrafon og elektronikk, er resultatet av et såkalt "consortium" av bestillere. Verkene blir urfremført i Norge under Timmes konsert.

– Konseptet er langt mer utbredt i USA, og er en god måte å få skrevet nytt repertoar uten av å være avhengig av å få statlig støtte. Jeg gleder meg spesielt til å fremføre "wooden, wooden, wooden" av Matthias Kaul og et utdrag fra "Våtmark" av Jo David Meyer Lysne. Førstnevnte var en legendarisk slagverker og komponist som jobbet med de største komponistene i det 20. århundret. Han var dessuten en geniunt og enormt kreativt komponist. "Våtmark" er et verk som opprinnelig har premiere i April 2021, da Jo David bruker mye tid og ressurser på å bygge og komponere den flotte musikken som kommer til live. Ellers gleder jeg meg til å synliggjøre unge komponister og ikke minst involvere sjangre som kanskje ikke så ofte spilles på samtidsmusikk-konserter. Jeg synes det er utrolig gøy å jobbe med det repertoaret og tror at publikum også vil ha stor glede av det. 

Hvordan ser høsten ut i den nye koronahverdagen? Har du noen spennende prosjekter på gang du vil fortelle om?

– Denne høsten er det planlagt å fortsette å jobbe med slagverkskonserten "Våtmark" av Jo David Meyer Lysne og utvikle konseptet videre. Jeg kan si så mye som at det er mange spennende maskiner, lyder og instrumenter involvert. At Jo David har bygget dette selv, synes jeg fortsatt er utrolig. Vi jobber også med å gjøre deler av prosjektet om til en barneforestilling. Ellers er forberedelsene til en plateinnspilling med Ann-Jorik Henriksen i gang, et prosjekt vi blant annet fikk støtte fra sametinget for. Vi skal til studio i Oktober og musikken er en blanding av folkeviser, joiker og julesanger. Ellers nærmer det seg konsert med en av mine grupper, "Ensemble Wirakocha" på sentralen den 23.08. Ensemblet spiller latinamerikansk tidlig- og barokkmusikk. I denne konserten presenterer vi sanger fra "Codex Trujillo del Perú", en samling av peruanske sanger fra det 18. århundret. Historien bak denne musikken er viktig å kjenne til, og vi har med oss et par gjester fra Perú som skal hjelpe oss med å naile feelingen!

Bestill billetter til konserten her. 

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers