TekstLab Inkubators deltakere forbereder seg til 10-årsjubileum

16.05.2023 / Deltakerne i talentprogrammet TekstLab Inkubator bruker høsten til å utforske og utvikle eget arbeid. Resultatet viser de frem på TekstLabs scenekunstfestival: «Glokale stemmer» 17. - 21. oktober, som også markerer deres 10-årsjubileum.

- Deltakerne i TekstLab Inkubator utfolder seg i mange ulike prosjekter, både som del av et ensemble og som selvstendige kunstnere. Det er veldig spennende å følge dem i denne perioden, og jeg gleder meg til å se hva de har å vise frem på TekstLabs scenekunstfestival, sier kunstnerisk leder i TekstLab Shanti Brahmachari.

I sommer har Ornilia Percia Ubisse medvirket i utendørsforestillingen «FRIKAR i Fossen: Draumefangaren» i Abjørajuvet i Valdres. Forestillingen fikk mye oppmerksomhet for hvordan danserne tok i bruk naturen og mottok gode kritikker. 

Jasper Rasch Siverts benyttet sommeren til å dra på en innholdsrik og spennende reise gjennom Europa. I løpet av en måned besøkte han blant annet England, Belgia, Frankrike, Sveits, Østerrike, Slovenia, Tsjekkia og Tyskland, hvor et av mange høydepunkter var Berlin Biennale.

- Reisen har bidratt til utforskningen av temaer som midlertidighet og transit, og har gitt meg verdifull informasjon til videre utforskning av mitt kunstneriske prosjekt med arbeidstittelen «Myths and Loose Connections», forteller Jasper, som fremdeles fordøyer og sorterer mange inntrykk etter reisen.

Christian Beharie er i høst aktuell som utøver i musikalene «Hairspray» i Ullensaker Kulturhus og «The Book of Mormon» på Det Norske Teatret. Han arbeider også for tiden med innspilling av ny musikk.

Amina Sewali ble før sommeren uteksaminert som skuespiller fra Det Multinorske på Det Norske Teatret. Nå arbeider hun med sitt eget kunstnerisk prosjekt, som heter «Gaia / Jenta som ville bli Konge».

Alle deltakerne i Inkubator utforsker eget arbeid i høst og viser frem under TekstLab scenekunstfestival «Glokale stemmer» 17. - 21. oktober på Sentralen, Dramatikkens hus, Cafeteatret og Biblo Tøyen. Festivalen blir en stor markering av TekstLabs 10-årsjubileum. Les mer her.

På bildet: Amina Sewali
Foto: Frédéric Boudin