– Tilstedeværelsen og magien som oppstår i musikken når ein har noken å formidle den til, er noke man ikkje kan finne noken anna plass.

16.05.2023 / 29.august er det offisiell åpning av Aulaseriene, en rekke konserter fra august til november hver siste helg i måneden. Fløytistene Ingrid & Maria Ose fra Papillon opptrer under åpningskonserten, og gleder seg stort til å spille et bredt utvalg kjente toner i tillegg til en spesialkomponert duett.

Aulaseriene åpner høsten 2020 med åtte konserter fra august til november, hver siste helg i måneden. ArtEx-deltaker Thormod Rønning Kvam er kunstnerisk leder, og kan love en lanseringssesong som både kan fornøyde og utfordre.

– Vi får oppleve kjernerepertoar satt opp mot det mer ukjente — i et bredt spekter av kammermusikkbesetninger. Sesongtemaet Åpning skal ikke bare reflektere det selvsagte, men også satsningens mål om å gjøre både Universitetets aula og kammermusikken til en mer levende, synlig og tilgjengelig del av Oslobildet. I løpet av høsten innvier vi også Aularommet på Ramme, bygget etter Edvard Munchs egen modell av Universitetets aula, og markerer med dette Ramme som en komplett kulturdestinasjon, forteller kunstnerisk leder Thormod Rønning Kvam.

Kvam er i godt selskap med flere talenter fra våre satsinger denne høsten. Han er særlig stolt av å kunne presentere Papillon-musikerne Ingrid og Maria Ose til åpningskonserten førstkommende helg. På tross av sin unge alder har de opptrådt på viktige nasjonale og internasjonale arenaer. Sammen med Henning Kraggerud har de også bidratt i flere komposisjoner skrevet spesielt for deres besetning. 

Les mer og hør fløytistene her.

Om den kommende åpningskonserten kan Ose-søstrene fortelle at det blir et bredt utvalg kjente toner i tillegg til en spesialkomponert duett. 

– På programmet står mykje av Kraggerud sjøl sin musikk, vi ska blandt anna spele nokre av postludiuma hans fra Equinox i ulike arr og ein duett han komponerte til oss ifjor. I tillegg blir det nokre andre kjende nydelige tonar, som Vårsonaten av Beethoven, litt Grieg og Chopin sin Nocturne i C#-moll. Vi gledar oss veldig til å spele i et så flott lokale som i Aulaen, og spesielt ilag med så inspirerande musikere. Det føltes litt tomt å stå i månedsvis uten å få spele for folk, så det har vert fantastisk å få begynne å spele for folk igjen. Tilstedeværelsen og den magien som oppstår i musikken når ein har noken å formidle den til, er noke man ikkje kan finne noken anna plass, så det er noke vi ser veldig fram til!

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers