Tilt Grow i utvikling

16.05.2023 / Motivasjon, selvledelse, endringsledelse og entreprenørskap sto på agendaen i det fjerde Tilt Grow-seminaret i mai. Danserne er nå godt i gang med å utvikle sitt aller første verk, som de tar med på turné til høsten.

Det er høy aktivitet hos det ferske talentprogrammet Tilt Grow. I tillegg til individuell mentorveiledning får deltakerne mulighet til å møte nasjonale og internasjonale kunstnere og fagpersoner gjennom en rekke fagseminarer. 25. mai hadde de det fjerde seminaret i rekken, på Dansens hus i Oslo.  

-Seminarene er en arena for faglig og kunstnerisk utvikling for oss, sier Rebecka Lange, som er danser i Tilt Grow. Denne gangen var det presentasjon av professor Donatella De Paoli fra BI og direktør og kunstnerisk leder i Panta Rei Danseteater, Anne Holck Ekenes som var på agendaen. Danserne syntes det var nyttig å høre fagpersoner snakke om motivasjon, ledelse og entreprenørskap i kunsten.

Første verk på trappene 
Tilt Grow er nå i gang med sin aller første produksjon, som har fått arbeidstittelen Silence is a matter of perception/Ikke taus. Forestillingen er tatt med inn i høstrepertoaret til Dansenett Norge, Norges nye nasjonale turnénettverk for dans. Prøveperioden er i Trondheim i august, og deltakerne vil vise forestillingen blant annet i private hjem, gallerier og scenerom, som en del av det nasjonale TILT-prosjektet.  

-Vi gleder oss til å vise frem hva vi har jobbet med nasjonalt. Vi har også et samarbeid med turnénettverket Carn to Cove i England om utveksling av kompetanse. Planen er å dra på turné med forestillingen våren 2019, sier Anne Holck Ekenes.  

TILT Grow er et talentutviklingsprogram utviklet og initiert av Panta Rei Danseteater og støttet av Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge. Programmet går over tre år og tilbyr hvert år fire til seks profesjonelle dansekunstnere å delta. I 2018 skal programmet ha fokus på Trøndelag og Midt-Norge. Målet med det nasjonale TILT-prosjektet er å få så mange som mulig i Sør-Norge til å danse selv eller se dans.  

Tilt Grow er støttet av Talent Norge og Sparebankstiftelsen DNB.

Foto: Simen Dieserud Thornquist

Les mer om talentprogrammet her.