TILT Grow utforsker ro gjennom dans

16.05.2023 / I en travel og kaotisk hverdag har vi behov for å finne øyeblikk av ro når vi kommer hjem. Dette er temaet TILT Grow-danserne tar for seg i sin nye forestilling.

Høsten er i gang og TILT Grow har mye på plakaten fremover. Utøverne i talentprogrammet er i studio og skaper nå et nytt verk for turné, som skal hete Det vi ikke ser. I forestillingen undersøker fem unge kvinner hvilke tanker, følelser og erkjennelser som kommer til overflaten i det vi finner øyeblikk av ro.

- Det er veldig spennende å utforske disse stemningene gjennom dans. Danserne har måtte gå i seg selv og hente frem egne følelser og erfaringer i utviklingen av forestillingen, sier kunstnerisk leder i Panta Rei Danseteater, Anne Holck Ekenes.

Panta Rei Danseteater samarbeider med koreograf Erik Kaiel og skaper en helt spesiell danseforestilling som kommer hjem til deg. Forestillingen tilpasser seg hvert nye spillested, hvert nye hjem. Det vi ikke ser er Co-produsert av DansiT -Dansekunst i Trondheim og Midt-Norge og Dansens Hus.

Forestillingen turnerer Trøndelag, Møre og Romsdal og Oslo høsten 2018 som en del av det nyopprettede nasjonale turnenettverket for dans; Dansenett Norge. Se fullstendig overskt over forestillingene.

Prosjektet TILT gjennomføres i samme periode som turné av Det vi ikke ser og sørger for at lokalbefolkningen får møte utøverne ut over scenekanten. Både barn, unge, voksne og eldre involveres i danseprosjekter som strekker seg gjennom høsten 2018.

TILT Grow har gjennomført fem av seks åpne seminarer. Det siste og sjette seminaret finner sted i Oslo 21. november, hvor temaet er danserens mange roller under turné.

Samarbeidspartnere høsten 2018 er: DansiT -Dansekunst i Trondheim og Midt Norge, Dansens Hus, Teateret Vårt, Storstuggu Kulturhus Røros, Operaen i Kristiansund, Orkdal Kulturscene og Trondheim Open

TILT og TILT Grow er finansiert av Talent Norge og Sparebankstiftelsen DNB.

Les mer om talentprogrammet her.

Foto: Simen Dieserud Thornquist