To kunstnere valgt til TekstLab Inkubator

21.01.2016 / I fjor gikk Bergesenstiftelsen og Talent Norge sammen for å støtte et nytt nasjonalt utviklingsprogram innen fri scenekunst, kalt TekstLab Inkubator. Nå er samtidsdanserne Mariko Miyata Jancey og Christine Vik Bratvold valgt som programmets første deltagere.

Gjennom TekstLab Inkubator får danserne, i samarbeid med mentorene Cecilie Lindeman Steen og Shanti Brahmachari, jobbe frem egne verker innen fri scenekunst.

– Mariko og Christine ble valgt til Inkubator fordi de har potensial til å bli sterke, nye stemmer i scenekunsten, og til å være skapende kunstnere med annerledes historier og fortellermåter. De er dansere, men de ønsker å både skrive og lage tekster. I tillegg er de åpne for å eksperimentere med andre kunstformer som musikk, poesi, bilder, installasjoner og ny teknologi, forteller Brahmachari.

Tar publikum inn i arbeidsprosessen

Utover våren arbeider danserne med sine egne tekster og produksjoner, veiledet av dansekunstner og koreograf Cecilie Lindeman Steen, og Shanti Brahmachari selv. Undervegs vil de presentere arbeidene sine for publikum

-I TekstLab pleier vi å presentere «work in progress», så mens Christine og Mariko utvikler ideene sine frem til produksjon, vil de vise frem arbeidene sine på Scratch-kvelder, festivaler og ulike scener både i Oslo og andre steder i landet, forklarer Brahmachari.

Hun understreker at det er viktig for danserne å få reaksjoner og tilbakemeldinger fra både publikum og mentorer, slik at de finner ut hvordan arbeidet videre skal foregå.

Om danserne:

Christine Vik Bratvold f.1990/25 år, er utdannet ved Fagerborg vgs; Landsdekkende danselinje (2006-2009), og på yrkeslinjen ved Balettakademien i Stockholm (2010-2013). Etter utdannelsen har hun videreutdannet seg og vist egne arbeider i Italia, Frankrike, Tyskland, Israel og “vist work in progress” på festival i Nederland.

Mariko Miyata Jancey, f.1989/26 år, er utdannet ved Norges Dansehøyskole i moderne- og samtidsdans med pedagogikk 2010-2013. Etter utdanningen har hun jobbet som danser og koreograf, og hatt eget solo-prosjekt som er vist i Kyoto i Japan og i Oslo/Norge.

Foto: Frédéric Boudin