Tre nye år med Nasjonalballetten UNG

18.12.2017 / Talent Norge forlenger avtalen med Nasjonalballetten UNG i tre nye år. De fleste private bidragsyterne fra første runde blir også med videre.

 

Les mer om samarbeidet mellom Nasjonalballetten UNG og Talent Norge her.

– Vi er svært fornøyd med satsningen på talentutvikling som er gjort gjennom Nasjonalballetten UNG, og vi er spesielt imponert over hvor raskt satsingen har gitt målbare resultater, sier daglig leder i Talent Norge Maria Mediaas Jørstad.

Siden lanseringen i 2015 har ti av de unge talentene fra Nasjonalballetten UNG fått kontrakt med hovedkompaniet til Nasjonalballetten. En danser har også fått plass i Ballet de l’Opéra National de Bordeaux.

– Nasjonalballetten UNG har allerede blitt Nasjonalballettens viktigste rekrutteringskanal. UNG gir oss muligheten til å dyrke frem nye, norske talenter på en måte vi ikke kunne før, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.

I tillegg til sterke danseresultater poengterer Jørstad at Nasjonalballeten UNG også har fått en viktig rolle som inspirator og bindeledd i dansemiljøet i Norge, gjennom undervisning, opptredener og turneer. Hensikten med prosjektene Talent Norge støtter er mellom annet å bygge nettverk og dele kompetanse, noe hun mener Nasjonalballetten UNG gjør på forbilledlig vis.

– Måten det tenkes og jobbes på i Nasjonalballetten UNG er svært god, og både vi og andre som driver med talentutvikling kan lære mye av hvordan kompaniet jobber. Dette er en suksesshistorie som vi bruker for å inspirere både oss selv og andre, sier Jørstad.

Ny avtale gir rom for mer talentutvikling


Avtalen med Talent Norge har en verdi på 4,5 millioner over tre år og trer i kraft i 2018. Sparebankstiftelsen DNB bidrar med 3,9 millioner og Tom Wilhelmsens stiftelse med 3 millioner i samme periode. I tillegg er Norsk Tipping og Scatec bidragsytere. Dette er de samme aktørene som støttet Nasjonalballetten UNG den første perioden. Statkraft er med ut 2017.

Det at både Talent Norge og de private bidragsyterne går inn på en ny avtale med Nasjonalballetten UNG, gir stabilitet for videre talentutvikling i kompaniet.

– Talentarbeid krever både fokus og tid, derfor er det så viktig for oss å ha sterke støttespillere på laget som satser langsiktig sammen med oss, understreker ballettsjef Ingrid Lorentzen.

Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse opplever at støtten til Nasjonalballetten UNG er treffsikker og er glade for å kunne videreføre støtten:

–  Vi hadde lang erfaring med tildelinger innenfor både dans og musikk da vi i 2015 inngikk et samarbeid med Talent Norge og Nasjonalballetten UNG. Kontraktene den gang lød på 1,5 millioner. Grunnen til at vi valgte å gå inn i denne type prosjekt, var at vi ønsket en mer treffsikker tildeling av stiftelsens kulturmidler, sier styreleder Wilhelm Wilhelmsen og fortsetter:

– Når vi nå trer inn i en ny treårskontrakt med Talent Norge og Nasjonalballetten UNG ser vi at kvaliteten på vår kultursatsning er betraktelig hevet, og vi føler at det var riktig av stiftelsen å gå inn i et samarbeid med Talent Norge. Vi ser for oss et videre, godt samarbeid i fremtidige år, avslutter Wilhelmsen.

Bildet: En fornøyd gjeng har nettopp signert ny samarbeidsavtale i Operaen. Fra venstre Bjørn O. Øiulfstad (styremedlem Talent Norge), Sigrid Tofte Røiri (sponsoransvarlig DNO&B), Richard Suttie (assisterende ballettsjef), Ingrid Lorentzen (ballettsjef), Kaloyan Boyadjiev (leder Nasjonalballetten UNG) og Maria Mediaas Jørstad (daglig leder Talent Norge). 
Foto: Ole-Morten Vestby.