Tyskland neste for Nora Svenning

10.02.2019 / TILT Grow-danseren reiser i mars til festivalen Starcke Stücke hvor hun skal danse i forestillingen «Make Me Dance». Hun gjester Tyskland som en del av Norges satsing på Bokmessen i Frankfurt 2019.

Forestillingen «Make Me Dance» er en co-produksjon mellom Panta Rei Danseteater og Brageteatret. Nå tar den 28 år gamle Nora Svenning med seg forestillingen til Tyskland.

– I dansen har jeg en retning, et driv og en utømmelig kilde til glede. Gjennom bevegelser får jeg utforske og gi uttrykk for det som føles viktig med hele meg, forsterket av musikken og møtet med publikum. I «Make Me Dance» er vi ved kjernen av alt dette når vi forteller våre personlige historier om lykkelige hendelser i livet, men også ved at vi uttrykker det som har vært tøft og vanskelig på veien. Med dette vil vi formidle at man aldri må miste troen på seg selv, men tørre å satse og følge lidenskapen slik at drømmer går i oppfyllelse, forteller Nora Svenning.

Etter å ha sett forestillingen sa journalist Mari Johnsen Viksengen: Dette stykket handler ikke bare om dans som lidenskap, men også om hvordan hvilken som helst lidenskap er viktig for å gi livet mening.

Nora Svenning er utdannet i klassisk ballett ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO). Etter utdannelsen tilbrakte hun ett år ved Cannes Jeune Ballet i Frankrike, og har deretter jobbet som frilanser med base i Oslo. «Make Me Dance» er en koreografert konsert hvor utøverne på scenen deler sine personlige historier om hvorfor de nettopp har endt opp som profesjonelle kunstnere.

– Dansen er og har alltid vært en stor og viktig del av livet mitt, så lenge jeg kan huske. Den får meg til å føle meg hjemme. En grunnleggende trang til bevegelse bor inni meg og jeg kan ikke se for meg et liv uten dans, sier danseren.

Les mer om programmet for Starcke Stücke her, og les mer om forestillingen og se dansetrailer her.

Les mer om talentsatsingen TILT Grow her.

Foto: Panta Rei Danseteater

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten

Wilhelmsen-akademiet er Nasjonalballettens satsing på unge ballettalenter, og den første talentsatsingen av sitt slag i Norge.

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten
17. september 2022

Live Skullerud - Dansekunstner

"Det har vært spennende å få et innblikk i hva som rører seg i andre deler av kultur- og idrettsfeltet. Det gir meg følelsen av at jeg enklere kan løfte blikket ut av min egen boble i dansefeltet."

Live Skullerud - Dansekunstner
03. august 2022

Marianne Haugli - Danser

"Det føles veldig givende og stas å være en del av et community, som virkelig er der for oss. Spesielt i disse sårbare tider som vi dansekunstnere står i."

Marianne Haugli - Danser