Ung Filharmoni og Oslo-Filharmonien slår seg sammen i oktober (1)

21.09.2017 / 30. september – 5. oktober har de unge orkestertalentene i Ung Filharmoni prosjektuke med Oslo-Filharmonien. Uka avsluttes med en storslått konsert i Oslo Konserthus, hvor Berlioz Symphonie Fantastique står på programmet.

I uke 40 går andre samling i årets Ung Filharmoni av stabelen. Første samling ble holdt på Rønningen Folkehøyskole i Oslo i juni, med avslutningskonsert i Bølgen kulturhus i Larvik. Denne gangen er konserten i Oslo Konserthus torsdag 5. oktober, hvor deltakerne sitter på podiet sammen med musikerne i Oslo-Filharmonien.

– I oktober skal 77 unge musikere samles igjen. Disse ungdommene har gjort en kjempeinnsats for å komme dit de er i dag, og det er inspirerende å se den spillegleden som oppstår når de sitter side om side med erfarne musikere i Oslo-Filharmonien. De ønsker å lære orkesterfaget og er tydelig samlet om å ta dette veldig seriøst. Det er en helt unik mulighet deltakerne får gjennom Ung Filharmoni, både samspillet med profesjonelle musikere og at de samtidig fungerer som mentorer. Med kombinasjonen av høy kvalitet og mye spilleglede er jeg sikker på at konserten 5. oktober blir en stor opplevelse, sier Prosjektleder for Crescendo, Anne Heistø Aavatsmark.

Konserten 5. oktober er nesten utsolgt allerede, men det er fremdeles mulig å skaffe seg billetter her.