Unge pianotalenter inviteres til mesterklasser under Festspillene i Bergen!

16.05.2023 / Husk søknadsfristen mandag 15.april.

Professor Jiri Hlinka Klaverakademi er rettet mot spesielt talentfulle pianister med potensial til å hevde seg på et høyt internasjonalt nivå.

Nå inviterer de unge pianister til mesterklasser under Festspillene i Bergen!

Vil du vite mer om årets mesterklasser, kontakt prosjektleder Laila Nordø på tlf 93004832.

En plattform for norske utøvere

Mesterklassene er ifølge daglig leder Laila Nordø et viktig tilbud for norske og internasjonale musikere som er under utdanning eller står på spranget inn i en musikerkarriere. 

– Årets Festspill-mesterklasser varer over seks dager, og gir en mulighet til å utvikle seg kunstnerisk i en fase der mye handler om å orientere seg og finne sin egen vei som musiker og kunstner, sier Nordø.

På mesterklassene får kandidatene anledning til å spille med fremstående pianister som Leif Ove Andsnes og franske Betrand Chamayou.

 

Bli bedre kjent med talentprogrammet

Under årets mesterklasser er det også mulig å bli bedre kjent med Klaverakadamiets talentprogram for unge, norske pianister.

For noen år siden var det mangel på norske søkere til Klaverakademiet. Det var heller ikke mange norske pianister å rekruttere til talentprogrammet. Derfor opprettet vi et program for norske pianister mellom 15 og 24 år, forteller Nordø.

Talentprogrammet er et samarbeid med Talent Norge der unge pianister får muligheten til å bygge sitt talent gjennom solid oppfølging i inntil tre år.

– På kort tid har programmet blitt en viktig plattform for norske utøvere som ønsker å utvikle seg på et høyt nivå, forteller Nordø.

Er du et ungt pianotalent, og nysgjerrig på hvordan et slikt mentorprogram fungerer? Start med mesterklasser under Festspillene i Bergen!

– Under årets mesterklasse vil du møte noen av våre mentorer og talentene fra vårt program. Dette er en fin anledning til å lære litt mer om hva programmet innebærer i praksis. Kanskje er det nettopp du som deltar på vårt talentprogram neste gang, sier Nordø.