Unge samiske stjerneskudd opptrer på Norges største filmfestival

13.01.2017 / Riddu Riđđu Festivála’s talentsatsning «Riddu sessions» har blitt en stor suksess. Nå skal resultatet fra ett års kunstnerisk samarbeid vises frem på den anerkjente Tromsø Internasjonale Filmfestival.

Tanken bak «Riddu sessions» er at unge, samiske talenter skal få mulighet til å utvikle seg. Ved hjelp av veletablerte artister som mentorer skal talentene bli stimulert til å våge seg på nye, spennende prosjekter og retninger. I samarbeid med SpareBank 1 Nord-Norge Kulturnæringsstiftelse og Talent Norge har talentsatsningen blitt en fast del av Riddu Riđđu’s helårsprogram.

«Riddu sessions 2016» består av artistene Katarina Barruk, Elina Mikalsen og Marja Mortensson. Alle har tidligere vært utvalgt som Årets Unge Kunstnere på Riddu Riđđu. I et helt år har de jobbet sammen med mentorene Sara Marielle Gaup og Ole Jørn Myklebust.

De har opptrådt på Riddu Riđđu festivalens hovedscene og på Oslo World Music festival. Deres første EP «Golbma jienat» med tilhørende musikkvideo lanseres 19. januar, under Tromsø internasjonale Filmfestival.

Festivalsjef for Riddu Riđđu, Karoline Trollvik sier:

-Katarina, Elina og Marja er unge artister med slagkraft og med et helt klart mål om å være med på å prege utviklingen og synligheten til samisk musikk i fremtiden. Vi er utrolig stolte over hva de har fått til gjennom «Riddu Sessions, og vi ser frem til at flere skal få samme muligheten»! Stor takk til SpareBank 1 Nord-Norge Kulturnæringsstiftelse og Talent Norge som bidrar til å løfte frem unge talenter i Nord-Norge!