Unge talenter på Trondheim kammermusikkfestival

20.09.2020 / Som del av Talent Trondheim er Trondheim kammermusikkfestival 21.-27. september en viktig begivenhet for unge klassiske musikere i Trondheims-regionen. En rekke konserter og arrangement under festivalen bringer lærdom til talentene, og talentene ut til publikum.

Program for Talent Trondheim Kammermusikkskolens deltakelse under festivalen

Mandag 21. september sparkes Trondheim Kammermusikkfestival i gang med Kammerorientering i sentrum av Trondheim. Sammen med ulike festivalartister vil elever fra Trondheim kommunale kulturskole og studenter fra NTNU Institutt for musikk utfordre både retningssans og hørsel hos publikum, som selv må ta seg fra post til post og fra musikkopplevelse til musikkopplevelse. Det klinger ekstra godt av ordet konsertgjengerdenne dagen!

Tirsdag 22. – torsdag 24. september vil det foregå mesterklasser i kammermusikk for strykere fra NTNU Institutt for musikk, Unge musikere og fire norske talentfulle strykekvartetter som er invitert til Trondheim International Chamber Music Competitions kammermusikkakademi. Blant disse finner vi Talent Trondheim-profilene Gemelli strykekvartett. Mesterklasseholdere er Vertavo strykekvartett, Quatuor van Kuijk, Jennifer Stumm (bratsj) og Saskia Giorgini (klaver), som alle har lang, imponerende og internasjonal fartstid som kammermusikere.

Tenk å få bade i korklang sammen med gamle venner! Fredag 25. september blir det magisk reunion i Nidarosdomen, når Talent Trondheim-profil Astrid Nordstad (mezzosopran), og Viktor Stenhjem (fiolin), står som solister foran sine tidligere kor. Under oppveksten sang de i Nidarosdomens jente - og guttekor, og etter å ha etablert karrierer som profesjonelle utøvere på høyt nivå inviteres de tilbake til miljøet som har vært et viktig utgangspunkt for deres musikalske virke. Konserten er, forståelig nok, døpt Kor magisk!.

Lørdag 26. september er dagen med opptil flere rosiner i talentpølsa! Talentlørdag starter kl 12 på Dokkuset, når kammergrupper fra NTNU Institutt for musikk - etter å ha hatt mesterklasser med festivalartistene tidligere i uka - presenterer verker av festivalkomponister gjennom 25 år. Det samme utgangspunktet for repertoar har Lørdagsskoleelevene når de følger etter kl 13.

Til kvelds byr festivalen på konsert kl 18 i Rådhussalen, hvor Talent Trondheim-profil Astrid Nordstad fremfører verker av Grieg og Beethoven.

Talent Trondheim har som ett av sine hovedmål å støtte og løfte fram talenter fra regionen som har gjort seg særlig bemerket. Søndag 27. september lanseres Talent Trondheim-profilene Astrid Nordstad (mezzosopran), og Gemelli strykekvartett! Det skjer i form av en mottakelse for talenter og samarbeidspartnere, med innslag fra Astrid Nordstad og vår ærespresident Arve Tellefsen. Kl. 13 er det duket for Akademiets avslutningskonsert, og Gemelli er blant strykekvartettene som vil fremføre musikk ispedd lærdom fra mesterklasseuka som har gått.

Talent Trondheim støttes av Talent Norge, og er et samarbeid mellom Trondheim Symfoniorkester og Opera, Trondheimsolistene, NTNU, Trondheim International Chamber Music Competition og Trondheim Kommunale Kulturskole.

Foto: Kristian Wanvik

22. oktober 2020

Andsnes gjester Talent Trondheim

Torsdag 22. oktober og fredag 23. oktober spiller Leif Ove Andsnes konserter sammen med Trondheim Symfoniorkester (TSO).

Andsnes inspirerte pianotalenter i Trondheim

Varanger Talent Academy

Varanger Talent Academy er et talentutviklingsprosjekt for musikktalenter i nord, knyttet til Varangerfestivalen.

Varanger Talent Academy
12. oktober 2020

– Vi bør vise musikkstudentene at det finnes flere veier til Rom

Håvard Gimse deler han sine tanker omkring hva som kan være kjennetegnet på et godt mentorskap – og hvorfor det det kan være lurt å tenke på hvordan man øver.

– Vi bør vise musikkstudentene at det finnes flere veier til Rom