UREDD-talentene fikk en innføring i økonomi og dramaturgi

16.05.2023 / I midten av november gikk høstens andre UREDD-fagsamling av stabelen. På agendaen sto temaer talentene selv hadde etterlyst. I tillegg fikk de pitche sine egne prosjekter både til hverandre og inviterte veiledere.

Fagsamlingene i talentprogrammet UREDD samler alle talentene i programmet til felles kurs- og foredragsrekker. Innholdet tar tak i utfordringer og temaer knyttet til deres kunstneriske virke, og til det å drive egen virksomhet.

Regnskapsfirmaet BDO holdt foredrag om kunstnerøkonomi og skatt. Talentene fikk også innføring i klassisk dramaturgi av dramaturg og dramatiker Kristin Bjørn. Tanken var at de skulle ta med seg kunnskapen inn i egne prosjekter, men også inn i planleggingen og komponeringen av egen work-in-progress-visnigen på Vårscenefest 2019.

- Alle talentene skal ha en work-in-progress-visning på Vårscenefest 2019, derfor gikk også en del av samlingen til å sette gruppa inn i rammene for disse visningene, og begynne å planlegge den, sier prosjektleder Mari Andreassen. - Det er prosjektplanlegging med alt det innebærer av markedsføring, tidsplanlegging og budsjettering, og gjennom det skal talentene også få erfaring med praktisk arrangementsavvikling

Talentene fikk mulighet til å legge frem sine egne kunstneriske prosjekter. Noen leste fra manus de holder på å utvikle, noen spilte av video, noen fortalte, noen viste elementer fra danseforestillinger. I publikum satt blant annet Ida Løken fra Vårscenefest og Kristin Bjørn fra Ferske Scener. Etter presentasjonene fikk talentene muntlig tilbakemelding fra salen.

Deltakerne dro også på befaring til to av byens aktuelle scener for Avantgarde kunstprosjekter. Det var galleriet Small Projects og Tromsø Kunstforening. Begge disse arenaene er aktuelle visningens steder for prosjektene til talentene en gang i fremtiden, og vil ville talentene skulle bli kjent med arenaene og de som jobbet der.

Les mer om talentsatsingen.

På bildet: Maya Mi Samuelsen, Maiken Fredrikke Vembre, Anne Lund Straumsnes og Tonje Dreyer Sellevoll på befaring på galleriet Small projects.
Foto: UREDD.