Varanger Talent Academy

08.08.2017 / Talentprogrammet Varanger Talent Academy er et tilbud til unge talenter i nord tilknyttet Varangerfestivalen.

Talentprogrammet er tredelt og består av bestillingsverket Northern Soul som åpner Varangerfestivalen, Nord-Norges største talentpris Arctic Talent som deles ut på festivalens åpningsdag og Varanger Sessions, urpremierer som gis en levetid også etter festivalen.

Satsingen er spesielt myntet på å dyrke samarbeid og løfte frem talenter fra nord. Initiativet kommer fra festivalsjef Robert Lundgren:

– Jeg brenner for denne landsdelen og menneskene som bor her. Derfor er det fantastisk at vi i Varangerfestivalen nå kan satse enda sterkere på talentene i denne regionen, sier Robert Lundgren som ser frem til å presentere årets deltakere i programmet. – Vi skal være den viktigste støttespilleren for at unge talenter skaper nettverk og samarbeid og tar de siste skrittene mot en nasjonal og internasjonal karriere. Det er i menneskene talentet bor! sier Robert Lundgren.

Deltakere i Varanger Talent Academy 2017 er:
Northern Soul: Petter Carlsen og Rein Film
Arctic Talent: Petter Carlsen
Varanger Sessions: Anna Von Hausswolff og festivalkoret, Imella multebær og mygg – en hyllest til Ivar Thomassen og Sami Stage Lab: Emma Elliane Oskal Valkeapää, Sara Marielle Gaup Beaska og Jon Iver Eira Tellefsen

 Samarbeid som gir resultater i nord
– Et talentprogram i tre moduler som Varangerfestvalen her presenterer er spennende for oss, sier daglig leder i Talent Norge Maria Mediaas Jørstad. – Programmet gir et solid fundament for talentutvikling og vi er glade for at vi kan bidra til å sikre muligheter for unge talenter gjennom denne satsingen, sier Mediaas Jørstad og understreker viktigheten av lokale medspillere:

– Samarbeidet med Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge er en av grunnene til at vi nå har fem ulike satsinger knyttet til talentutvikling i Nord-Norge. Vi glade for det gode samarbeidet og ser frem til å følge talentene Varanger Talent Academy og i de andre satsingene videre, sier Jørstad.

Om Varangerfestivalen og Varanger Talent Academy
Talent Norge investerer 2,1 millioner kroner over tre år til Varanger Talent Academy. Programmet mottar i tillegg et årlig bidrag på 150 000 kroner fra Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge og 550 000 fra Eni Norge. Varanger Talent Academy er knyttet til Varangerfestivalen, Nord-Norges største festival med fokus på jazz og egenproduksjon. Festivalen går av stabelen i uke 32 hver sommer i Vadsø, Øst-Finnmark.
Mer om Varangerfestivalen her