Verden kommer til Valdres sommerballett!

02.04.2019 / Pedagoger og gjester på toppnivå, og selveste Uliana Lopatkina, kommer til årets Valdres sommerballett, for å danse, undervise og være jury for den moderne koreografikonkurransen.

Det er et utrolig knippe med internasjonale gjester som venter årets talenter under Valdres sommerballett, sier daglig leder ved Den Norske Ballettskole & Akademi, Irene Aarset Jansson. Selveste Uliana Lopatkina blir med oss tredje året på rad, og det blir fantastisk, sier hun.

Talentene skal undervises av Uliana Lopatkina, Vadim Pisarev, Aidos Zakan, Vladimir Sychev, Adeline Pastor, Liudmila Sycheva, Liudmila Manzheles og Maria Chugay. Toppdanserne, som alle er prisvinnere og solister ved sine respektive Operahus verden over, blir også å se på scenen.  

Til koreografikonkurransen stiller følgende jury: Uliana Lopatkina, Vadim Pisarev, Adeline Pastor, Aidos Zakan, Moises Leon Noriega, Ella Fiskum, Hallgrim Hansegård, Ksenia Zvereva, Liudmila Sycheva, Vladimir Sychev, Liudmila Manzheles, Øivind Johansen og  Vigdis Ystad.

Les mer om talentsatsingen her.

På bildet: Uliana Lopatkina og solist Aleksey Knyaskov, i Valdres
Foto: Øivind Johansen

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten

Wilhelmsen-akademiet er Nasjonalballettens satsing på unge ballettalenter, og den første talentsatsingen av sitt slag i Norge.

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten
17. september 2022

Live Skullerud - Dansekunstner

"Det har vært spennende å få et innblikk i hva som rører seg i andre deler av kultur- og idrettsfeltet. Det gir meg følelsen av at jeg enklere kan løfte blikket ut av min egen boble i dansefeltet."

Live Skullerud - Dansekunstner
03. august 2022

Marianne Haugli - Danser

"Det føles veldig givende og stas å være en del av et community, som virkelig er der for oss. Spesielt i disse sårbare tider som vi dansekunstnere står i."

Marianne Haugli - Danser