– Vi har noen av de fremste utviklerne, historiefortellerne og kunstnerne her hos oss

06.03.2020 / Har du en god idé til et dataspill og er en erfaren eller nyutdannet spillutvikler? Nå søker Hamar Game Collective deltakere til eksklusivt talentprogram i Norges spill-hovedstad.

GameLab Hamar tar imot søknader frem til 19. april. Søknadskriteriene finner du her.

Hamar Game Collective (HGC) blir omtalt som Norges spillmekka der Sarepta inngår som et av selskapene, har vunnet en rekke høythengende priser som BAFTA 2019, og tiltrekker seg stadig spillutviklere fra hele verden for å ta del i det unike fellesskapet. Nå lanserer Hamar Game Collective et to-årig talentprogram i samarbeid for spillutviklere som ønsker å videreutvikle seg profesjonelt og har ambisjoner om større rekkevidde.

– Hamar Game Collective ble startet opp i 2013 av ildsjeler med et nærmest idealistisk ønske om å skape et spillmiljø i Hamar. Siden den gang har flere selskaper kommet til med en god del drahjelp fra fylkeskommunen. Idag er vi et samvirke av 12 ulike spillselskaper som produserer alle typer dataspill, forteller daglig leder i Hamar Game Collective, Håvard Haugrud.

Koder og business-mindset

Talentene som blir tatt opp til Hamar Game Collective bør ha resultater å vise til, ha fullført spillutdanning, eller ha produksjonserfaring og/eller relevant bransjeerfaring. Det skal tas opp ett team, som skal bestå av minimum 4-6 personer med ulike roller og ansvar, herunder produsent, art director og technical director.

– Deltakerne søker seg inn som team med en idé til et dataspill. Vi er opptatt av at du skal ha produsert noen ting, i form av et kunstnerisk prosjekt, en kode eller et spill, i tillegg til å ha dette business-mindsettet. Vi er ute etter forskjellige kvaliteter som kan fylle ulike roller, og som er interessert i å gå hele løypa fra grunnidé til ferdig lansering, forklarer Haugrud.
Catharina Bøhler, CEO Sarepta Studio og mentor i mentor i GameLab Hamar. Foto: GameLab Hamar

Det vil legges til rette for at talentene får utviklet prosjekter, samarbeidspartnere og nettverk, i tillegg til oppfølging av mentorer fra nasjonal og internasjonal spillbransje, forteller Haugrud.

– Vi skal fasilitere for reiser og workshops, arrangere samlinger og øvelser samt sørge for at deltakerne kommer i kontakt med viktige personer i bransjen. I tillegg vil selskapene i Hamar Game Collective bidra med innspill og kunnskap da vi har noen av de fremste utviklerne, historiefortellerne og kunstnerne her hos oss.

Kommersiell suksess

En viktig målsetning for talentprogrammet er å tydeliggjøre og utvikle talentenes kobling til bransjen, samt tilrettelegge for kreativ og kommersiell suksess.

– Deltakerne får på den ene siden en mulighet til å opprette egne selskap og vise seg frem for de allerede eksisterende selskapene i Hamar Game Collective. På den andre siden får de gjennom talentprogrammet en sjanse til bli synliggjort internasjonalt. Hele tanken med programmet er å løfte deltakerne, sikre suksess og kultivere dem i riktig retning, forteller Haugrud.

Men kanskje viktigst: de unge talentene får tid og rom til å utvikle fremtidens spillsuksesser i Norges beste spill-community.

– Konkurransen blir stadig vanskeligere, og det gjelder å bygge en følgerskare fort. Det har aldri vært enklere å lage spill, men det har aldri vært så mange plattformer å distribuere spill på heller. Hamar Game Collective gjør forhåpentligvis veien til kommersiell suksess litt kortere.                                                

OM SPAREBANKSTIFTELSEN HEDMARK
Vis mer

                                                                                                                                                         

OM TALENT NORGE
Vis mer

 

OM HAMAR GAME COLLECTIVE
Vis mer