TILT Grow

TILT Grow er et talentutviklingsprogram som skal gi profesjonelle dansere mulighet til kunstnerisk, praktisk og personlig utvikling i profesjonelle rammer.

TILT Grow skal fremme fremragende prestasjoner i dans, samt gjøre deltakerne mer levedyktige i et felt som stadig er i endring. Fire til syv profesjonelle dansere tas hvert år ut til å delta i et ettårig talentprogram. Programmet skal produsere ett eller flere verk for og med talentene i programmet. Forestillingene skal på turné gjennom prosjektet TILT og Oslofjorden danser, dette gjøres gjennom samarbeid med kommuner, bydeler, kulturhus og scener i den regionen hvor prosjektene gjennomføres. Programmet inneholder en mentorordning med minimum åtte møter samt flere samlinger/seminarer hvor deltakerne møter norske og internasjonale kunstnere og andre relevante fagpersoner som har lykkes innenfor sitt fag.

Deltakerne i programmet skal:

  • være medskapende utøver i soloarbeid,
  • delta på en seminarrekke om forvaltning av eget kunstnerskap, i samarbeid med Dansens Hus,
  • jobbe med breddeprosjekter,
  • turnere egen solo på forskjellige visningsarenaer i Viken, Buskerud, Akershus og Vestfold i 2024,
  • få veiledning av en mentor gjennom hele prosjektåret.

 

Prosjektet gjennomføres i ulike regioner og strekker seg over ett år i hver region. Det gjennomføres i samarbeid med Dansens Hus som nasjonal arena for dans, samt en eller flere scenekunstinstitusjoner i Akershus. Prosjektet administreres og organiseres av Panta Rei Danseteater og er en del av det nasjonale TILT-prosjektet som gjennomføres årlig.

På bildet: Aurora Itland, danser i TILT Grow. 
Foto: Neil Nisbet

 

Private bidragsytere
• Sparebankstiftelsen DNB

For mer informasjon, kontakt Julie Drønen Ekornes.

Info
Sjanger Dans
Område Akershus, Innlandet, Midt-Norge
Vedtatt 2017
Periode 2018–2026
Finansiering
Talent Norges tildeling 9 500 000 NOK
Private bidragsytere 13 800 000 NOK
Total støtte 23 300 000 NOK

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten

Wilhelmsen-akademiet er Nasjonalballettens satsing på unge ballettalenter, og den første talentsatsingen av sitt slag i Norge.

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten
17. september 2022

Live Skullerud - Dansekunstner

"Det har vært spennende å få et innblikk i hva som rører seg i andre deler av kultur- og idrettsfeltet. Det gir meg følelsen av at jeg enklere kan løfte blikket ut av min egen boble i dansefeltet."

Live Skullerud - Dansekunstner
03. august 2022

Marianne Haugli - Danser

"Det føles veldig givende og stas å være en del av et community, som virkelig er der for oss. Spesielt i disse sårbare tider som vi dansekunstnere står i."

Marianne Haugli - Danser