Skulpturpunkt: Ekebergparken

Prosjektet Skulpturpunkt: Ekebergparken har som ambisjon å styrke og løfte frem nye og unge kunstnere innenfor det tredimensjonale kunstfeltet. I tillegg til å løfte norsk skulptur i det offentlige rom, har prosjektet også som formål å gi ytterligere oppmerksomhet til det norske skulpturfeltet.

Skulpturpunkt: Ekebergparken er en skulpturkonkurranse for unge kunstnere som jobber tredimensjonalt. I løpet av fire år velges det ut fire kunstnere som hver får muligheten til å utforme og stille ut sitt eget tredimensjonale verk i Ekebergparkens villahage. Nominasjonen av kunstnere utføres av Ekebergparkens kunstfaglige utvalg i samarbeid med kunstfaglige representanter fra flere av Norges største kunstinstitusjoner. Gjennom utvalgets og institusjonenes nettverk og kompetanse vil kunstnere følges tett opp og støttes i sitt arbeid. Det vil gjennomføres egne formidlingsprogram, workshops og seminarer for hvert kunstverk som stilles ut. Slik ønsker prosjektet å styrke og løfte den offentlige samtalen om tredimensjonal kunst, både igjennom de spesifikke kvalitetene de fire utvalgte kunstverkene vil ha, men også gjennom den dialogen verket inngår i sammen med Ekebergparkens internasjonale kunstsamling. Prosjektet håper at hvert års nye verk på en positiv måte vil utfordre vår oppfatning av hva tredimensjonal kunst kan være. 

Vinnerne av Skulpturpunkt: Ekebergparken for 2024 og 2025 var Johanne Hestvold og Tiril Hasselknippe. Johanne Hestvold sin nye skulptur avdukes i 2024, mens Tiril Hasselknippe sitt kunstverk vil bli avduket i 2025.

 

På bildet: Johanne Hestvold med modell av sin skulptur som avdukes 4. juni i år.

Foto: Ekebergparken / Kristina A. Kvåle

 

Private bidragsytere:

  • C. Ludens Ringnes Stiftelse 
  • Sparebankstiftelsen DNB. 
Info
Sjanger Visuell kunst
Område Visuell kunst
Vedtatt 2022
Periode 2023 - 2026
Finansiering
Talent Norges tildeling 6 000 000 NOK
Private bidragsytere 6 000 000 NOK
Total støtte 12 000 000 NOK
22. mai 2024

– Mentorskapet utvider definitivt horisonten min

ArtEx-deltager Mark Tholander utforsker hva som ligger i begrepene familie og fellesskap. I en eksperimenterende fase av kunstnerskapet får han råd fra mentorene Haeju Kim og Ed Atkins.

– Mentorskapet utvider definitivt horisonten min

Underskog

Underskogen, en ny satsning på Kunstnernes Hus, tar. sikte på å eksponere allmenheten for unge kunstnerskap og skape flere møteplasser mellom kunst og publikum.

Underskog
29. september 2022

SOLO OSLO

SOLO OSLO er et banebrytende talentprogram i regi av MUNCH, støttet av Talent Norge og Canica, og viet noen av Norges mest talentfulle samtidskunstnere.

SOLO OSLO