Skulpturpunkt: Ekebergparken

Prosjektet Skulpturpunkt: Ekebergparken har som ambisjon å styrke og løfte frem nye og unge kunstnere innenfor det tredimensjonale kunstfeltet. I tillegg til å løfte norsk skulptur i det offentlige rom, har prosjektet også som formål å gi ytterligere oppmerksomhet til det norske skulpturfeltet.

Skulpturpunkt: Ekebergparken er en skulpturkonkurranse for unge kunstnere som jobber tredimensjonalt. I løpet av fire år velges det ut fire kunstnere som hver får muligheten til å utforme og stille ut sitt eget tredimensjonale verk i Ekebergparkens villahage. Nominasjonen av kunstnere utføres av Ekebergparkens kunstfaglige utvalg i samarbeid med kunstfaglige representanter fra flere av Norges største kunstinstitusjoner. Gjennom utvalgets og institusjonenes nettverk og kompetanse vil kunstnere følges tett opp og støttes i sitt arbeid. Det vil gjennomføres egne formidlingsprogram, workshops og seminarer for hvert kunstverk som stilles ut. Slik ønsker prosjektet å styrke og løfte den offentlige samtalen om tredimensjonal kunst, både igjennom de spesifikke kvalitetene de fire utvalgte kunstverkene vil ha, men også gjennom den dialogen verket inngår i sammen med Ekebergparkens internasjonale kunstsamling. Prosjektet håper at hvert års nye verk på en positiv måte vil utfordre vår oppfatning av hva tredimensjonal kunst kan være. 

 

Foto: Ekebergparken / Kristina A. Kvåle

Elmgreen & Dragset: Dilemma, 2017. 

©️ Elmgreen & Dragset / BONO 

 

Private bidragsytere:

  • C. Ludens Ringnes Stiftelse 
  • Sparebankstiftelsen DNB. 
Info
Sjanger Visuell kunst
Område Visuell kunst
Vedtatt 2022
Periode 2023 - 2026
Finansiering
Talent Norges tildeling 6 000 000
Private bidragsytere 6 000 000
Total støtte 12 000 000
29. september 2022

SOLO OSLO

SOLO OSLO er et banebrytende talentprogram i regi av MUNCH, støttet av Talent Norge og Canica, og viet noen av Norges mest talentfulle samtidskunstnere.

SOLO OSLO
09. februar 2022

– Jeg håper å bli enda mer etablert som kunstner i Norge

Idun Baltzersen har allerede godt fotfeste i svenske kunstmiljøer, men tror at ArtEx-programmet kan gi uvurderlig drahjelp til å bli et etablert navn i hjemlandet.

– Jeg håper å bli enda mer etablert som kunstner i Norge
19. januar 2022

Talent Norge presenterer Sandra Mujinga i SOLO OSLO-serien sammen med MUNCH og Canica

Sandra Mujinga er først ut i programmet, når Talent Norge sammen med MUNCH og Canica sparker i gang sin nye satsing på lokale samtidskunstnere i SOLO OSLO-serien.

Talent Norge presenterer Sandra Mujinga i SOLO OSLO-serien sammen med MUNCH og Canica