FRIKAR X

Talentprogrammet FRIKAR X skal følge opp nyutdannede, norske bevegelseskunstnere på toppnivå.

Dansekompaniet FRIKAR er Norges ledende, profesjonelle kompani i krysningspunktet mellom moderne og tradisjonell, norsk dans og har høstet stor anerkjennelse nasjonalt og internasjonalt.

I dag er det ytterst sjelden at et nyutdannet talent klarer å konkurrere seg direkte inn i FRIKAR. Samtidig øker etterspørselen etter sterke, kunstneriske identiteter i møtet mellom samtidskunsten og lokale tradisjoner både i Norge og internasjonalt. Innovativt entreprenørskap blant unge er også etterlyst vare.

Etablering av FRIKAR X skal bidra til å sikre rekruttering og utviklingsmuligheter for unge talenter innen fri bevegelseskunst. Satsingen bygger videre på den solide plattformen som er skapt av FRIKAR, ikke minst gjennom det regionale kompetansesenteret Fjelldansen og talentprogrammet FRIKAR jr, som hadde en viktig rolle under åpningen av Ungdoms-OL i 2016, samt Toppidrett FRIKAR ved Valdres videregåande skule.

Talentprogrammet ble etablert i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB og Eckbos legat i 2016 og vedtatt utvidet i 2018 i samarbeid med Norsk Tipping.

På bildet: FRIKAR X-danserne Anita Langødegård, Sigyn Sætreng, Nora Svenning, Sara Enger Larsen og Ornilia Ubisse i "SKAUT". Foto: Antero Hein.

Private bidragsytere
• Sparebankstiftelsen DNB
• Eckbos legat
• Norsk Tipping
• Fritt Ord

For mer informasjon, kontakt Halgrim Hansegård.

Info
Sjanger Dans
Område Valdres
Vedtatt 2016
Periode 2017–2020
Finansiering
Talent Norges tildeling 3,5 millioner NOK
Private bidragsytere 4,5 millioner NOK
Total støtte 8 millioner NOK
18. mai 2020

Soloarbeidet i TILT Grow i gang

I en spesiell tid har Panta Rei Danseteater fokusert på å se fremover og finne gode og alternative løsninger for å opprettholde aktiviteten.

Soloarbeidet i TILT Grow i gang
13. mai 2020

Nasjonalballetten søker nye kvinnelige stemmer

Med den nye koreografisatsingen ønsker Nasjonalballetten å se til at framtidens koreografer får like muligheter – uavhengig av kjønn.

Nasjonalballetten søker nye kvinnelige stemmer
29. april 2020

Se Nagelhus Schia Productions og AMP-dansernes nye dansevideo

Den nye dansevideoen er et resultat av at de som mange andre i bransjen er tvunget til å tenke helt nytt.

Se Nagelhus Schia Productions og AMP-dansernes nye dansevideo