FRIKAR X

Talentprogrammet FRIKAR X skal følge opp nyutdannede, norske bevegelseskunstnere på toppnivå.

Dansekompaniet FRIKAR er Norges ledende, profesjonelle kompani i krysningspunktet mellom moderne og tradisjonell, norsk dans og har høstet stor anerkjennelse nasjonalt og internasjonalt.

I dag er det ytterst sjelden at et nyutdannet talent klarer å konkurrere seg direkte inn i FRIKAR. Samtidig øker etterspørselen etter sterke, kunstneriske identiteter i møtet mellom samtidskunsten og lokale tradisjoner både i Norge og internasjonalt. Innovativt entreprenørskap blant unge er også etterlyst vare.

Etablering av FRIKAR X skal bidra til å sikre rekruttering og utviklingsmuligheter for unge talenter innen fri bevegelseskunst. Satsingen bygger videre på den solide plattformen som er skapt av FRIKAR, ikke minst gjennom det regionale kompetansesenteret Fjelldansen og talentprogrammet FRIKAR jr, som hadde en viktig rolle under åpningen av Ungdoms-OL i 2016, samt Toppidrett FRIKAR ved Valdres videregåande skule.

Talentprogrammet ble etablert i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB og Eckbos legat i 2016 og vedtatt utvidet i 2018 i samarbeid med Norsk Tipping.

På bildet: FRIKAR X-danserne Anita Langødegård, Sigyn Sætreng, Nora Svenning, Sara Enger Larsen og Ornilia Ubisse i "SKAUT". Foto: Antero Hein.

Private bidragsytere
• Sparebankstiftelsen DNB
• Eckbos legat
• Norsk Tipping
• Fritt Ord
• Gnistfonden
• Anders Jahres Humanitære Stiftelse

For mer informasjon, kontakt Hallgrim Hansegård.

Info
Sjanger Dans
Område Valdres
Vedtatt 2016
Periode 2017–2023
Finansiering
Talent Norges tildeling 6,5 millioner NOK
Private bidragsytere 8,1 millioner NOK
Total støtte 14,6 millioner NOK

FLOWER BOY av Carl Joseph Aquilizan

Carl Joseph Aquilizan viser forestillingen Flower Boy på Oslo Jazzdansfestival.

FLOWER BOY av Carl Joseph Aquilizan

Ornilia Ubisse på Oslo Jazzdansfestival.

Ornilia Ubisse deltar på Oslo Jazzdansfestival på Scenehuset med forestillingen ECSTASY med Kronos Dance Company og Panelsamtale 25.6 kl.18.00

Ornilia Ubisse på Oslo Jazzdansfestival.

Samling med Frikar X - Dans i Naturen

Øving i stadsspesifikke koreografiske prosessar utandørs, folkedans og vertikal dans utandørs og miljøvenleg bruk av naturen i scenekunstsamanheng.

Samling med Frikar X - Dans i Naturen