KUPP – Norsk Komponistforening og Music Norway

KUPP er et utviklingsprogram for lovende unge komponister knyttet til seks orkestre fra hele landet.

Norge har en lang og sterk tradisjon for komposisjon, og norske komponister blir spilt av orkestre og ensembler over hele verden. For å videreføre denne musikkarven trenger dagens lovende komponister et internasjonalt nettverk for å få ut musikken sin. Dette er et krevende og vanskelig marked å navigere i, og bransjeutvikling og nettverksbygging er derfor en stor del av KUPP.

Deltakerne i KUPP vil følges opp av en mentor gjennom hele programmet og vil bli tatt med til de viktigste arenaene for klassisk musikk i inn- og utland. Hver deltaker får i oppdrag å komponere et bestillingsverk til et av de seks symfoniorkestrene knyttet til programmet. Verkene vil bli fremført innen to år fra prosjektets lansering i oktober 2017.

Satsingen er et ledd i markeringen av Norsk Komponistforenings 100-årsjubileum i 2018 og er et samarbeid mellom Norsk Komponistforening og Music Norway, Ultima Oslo Contemporary Music Festival og nyMusikk.

Orkestrene som deltar i KUPP er Arktisk FilharmoniTrondheimsolistene, Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger symfoniorkester, KORK og Oslo-Filharmonien. 

På bildet: Bak: Kristiane Norvoll (SSO), Marius Neset, Rolf Lennart Stensø (KORK), Øyvind Mæland, Tyler Futrell. Foran: Alex Taylor (OFO), Catharina Roos Bilsbak (NOSO), Kristine Tjøgersen, Therese Birkelund Ulvo og Mette Henriette Martedatter Rølvåg. Foto: Lars Igesund/NKF.

Private bidragsytere
• Sparebankstiftelsen DNB
• TONO

For mer informasjon, kontakt Kathrine Synnes Finskog.

 

Info
Sjanger Musikk
Område Nasjonal
Vedtatt 2016
Periode 2017–2019
Finansiering
Talent Norges tildeling 500 000 NOK
Private bidragsytere 700 000 NOK
Total støtte 1,2 millioner NOK
25. mai 2020

Cloud Exit-talent Torje Spilde er landets nye housemusikk-håp

"Entusiaster av dansemusikk i Norge må prise seg lykkelige, for Third Attempt kan bli en av de store arvtagerne. Han er noe av det beste ut av Norge de siste par årene", skriver Subjekts anmelder.

Cloud Exit-talent Torje Spilde er landets nye housemusikk-håp
22. mai 2020

– A mentoring program is refined because it helps students to advance, says master conductor and mentor Sascha Goetzel

According to the Viennese conductor Sascha Goetzel the best way to help young conducting students is to give them hands-on experience of what it is like to stand in front of an orchestra.

– A mentoring program is refined because it helps students to advance, says master conductor and mentor Sascha Goetzel
22. mai 2020

Opptakt-dirigent Daniel Reith til HarrisonParrott

Torsdag 21. mai fikk Opptakt-vinner Daniel Reith drømmen oppfylt og tilbud om fullverdig artist-management avtale med Jasper Parrott i det verdensledende managementet Harrison Parrot.

Opptakt-dirigent Daniel Reith til HarrisonParrott