NyeNational

Med NyeNational vil Nationaltheatret å gi en utvalgt gruppe talenter innen skuespillfaget muligheter til å videreutvikle sitt talent over tid og med Nationaltheatrets ulike ressurser til rådighet.

Nationaltheatret ønsker å satse målrettet på nye talenter over tid og mener at møtet mellom de nye og de etablerte vil styrke både den som er i starten av sin karriere, norsk scenekunstfelt generelt og Nationaltheatret spesielt.

Ordningen går over tre år og vil innebære at inntil sju talenter årlig ansettes som skuespillere i 100 prosent stilling med lønn ved Nationaltheatret. Deltakerne kan være i ordningen i ett til to år og vil utgjøre et eget ensemble med faste møtepunkt. Det vil skreddersys et opplegg for dem med både interne og eksterne bidragsytere.

Deltakerne velges ut gjennom en søknads- og auditionprosess, hvor det i rekrutteringsarbeidet vil legges vekt på mangfold og jevn kjønnsbalanse. Det opprettes et faglig råd som vil velge ut søkere som går videre til audition. Faglig råd består av teatersjef, dramaturg og en skuespiller fra Nationaltheatret i tillegg til ekstern regissør og teatersjef.

Private bidragsytere
• Sparebankstiftelsen DNB

I tillegg er Nationaltheatret bidragsyter i satsingen.

På bildet: NyeNational-skuespillerne Sindre Strand Offerdal, Seda Witt, Olavus Frostad Udbye, Victoria Ose, Patrick Hilmar Ingvaldsen og Amina Sewali. Foto: Caroline Roka.

For mer informasjon, kontakt Kristin Fladmoe Wolmer.

Info
Sjanger Scene
Område Nasjonal
Vedtatt 2019
Periode 2020-2022
Finansiering
Talent Norges tildeling 4 500 000
Private bidragsytere 4 500 000
Total støtte 9 000 000
13. mai 2020

Tro og overbevisning på nasjonalt scenekunstrepertoar

Gjennom Talent Norges talentprogram for skapende kunstnere i det frie feltet, har Christine Vik Bratvold utviklet solo-forestillingen Tro og overbevisning.

Tro og overbevisning på nasjonalt scenekunstrepertoar
06. mai 2020

– Jeg benytter meg sjeldent av ord som «nå var du kjempeflink»

Det er en gave hvordan regissøren får alle rundt seg til å prestere, skuespillerne blir bedre av å jobbe med ham, blir det sagt om Alexander Mørk-Eidem.

– Jeg benytter meg sjeldent av ord som «nå var du kjempeflink»
30. april 2020

Møt talentene i NyeNational

Her er de seks utvalgte som snart er i gang med digitale prøver sammen med den anerkjente regissøren Alexander Mørk-Eidem.

Talentene i NyeNational