TekstLab Inkubator

TekstLab Inkubator gir utvalgte scenekunstnere mulighet til å fordype seg over lengre tid i utvikling av egne tekster og et personlig scenisk uttrykk.

TekstLab Inkubator er et individuelt tilpasset talentprogram rettet mot utøvere med et kunstnerisk særpreg. Programmet er knyttet til TekstLab, som ble opprettet for å rekruttere og utvikle nye stemmer og historier utenfor kulturskolene og det etablerte kunstlivet. Satsingen tilbyr unge og etablerte kunstnere en arena hvor de kan utvikle nye kunstuttrykk innen fri scenekunst.

Kunstutviklingen skjer gjennom prosessarbeid tilpasset hver enkelt deltaker; fra idé til tekst og frem til scenisk uttrykk. Kunstnerens egne premisser legges til grunn, og det gis tid til å eksperimentere og prøve ut ideer. Hver deltaker jobber tett sammen med en fast mentor på et høyt faglig og profesjonelt nivå. Ideer utprøves gjennom praktisk eksperimentering med dansere, koreografer, skuespillere, musikere, instruktører og dramaturger tilpasset prosessens og kunstnerens behov. 

På bildet: Jeaninne M. Lukusa (Harrysson) i forestillngen Welcome til our beginning. Foto: Ortenheim Photography

Private bidragsytere
• Sparebankstiftelsen DNB
• Bergesenstiftelsen

For mer informasjon, kontakt Shanti Brahmachari.

Info
Sjanger Scene
Område Oslo
Vedtatt 2015
Periode 2015–2022
Finansiering
Talent Norges tildeling 4,06 millioner NOK
Private bidragsytere 3,68 millioner NOK
Total støtte 8,14 millioner NOK
07. mai 2020

Sjekk ut Beharie's 4-spors mixtape

TekstLab Inkubator-deltaker Christian Beharie gav nylig ut sin debut-skive til svært gode kritikker. Nå debuterer han som produsent i 4-spors mixteip.

Sjekk ut Beharie's 4-spors mixtape
13. mai 2020

Tro og overbevisning på nasjonalt scenekunstrepertoar

Gjennom Talent Norges talentprogram for skapende kunstnere i det frie feltet, har Christine Vik Bratvold utviklet solo-forestillingen Tro og overbevisning.

Tro og overbevisning på nasjonalt scenekunstrepertoar
06. mai 2020

– Jeg benytter meg sjeldent av ord som «nå var du kjempeflink»

Det er en gave hvordan regissøren får alle rundt seg til å prestere, skuespillerne blir bedre av å jobbe med ham, blir det sagt om Alexander Mørk-Eidem.

– Jeg benytter meg sjeldent av ord som «nå var du kjempeflink»