Hilja Løvvik - Artist

20.06.2022 /

Alder: 23 år

Bosted: Oslo

Kunstfelt: Musikk. 

Program: PopUp

 

Hvor lenge har du holdt på med musikk?

Jeg har alltid elsket å synge og klimpre, og startet med musikkundervisning på barneskolen. Jeg spilte klarinett og bassklarinett i korpset, frem til jeg i ungdomstida begynte å synge og skrive egne låter. Siden da er det låtskriving jeg har brukt mest tid på, og for meg henger sangen og skrivinga tett sammen. 
 


Hva ønsker du å oppnå med kunsten din?

Først og fremst vil jeg lage musikk som folk kan kjenne seg igjen i, og som rører ved noe i andre. Jeg har også et mål om at musikken min kan bidra til å gi nytt liv til miljøbevegelsen, og bidra som en stemme i debatten om klima- og miljøpolitikk.
 
Hva liker du best med programmet du har vært en del av?

Noe av det aller viktigste for min utvikling dette året har vært coachingen. Jeg har valgt å ta timer med Tina Margareta Nilssen, som utviklet Timani. Det har vært en utrolig utviklende prosess, og jeg synger helt annerledes nå enn jeg gjorde for et halvt år siden. Jeg har lært så mye om stemmen, kroppen, hvilke muskler som brukes til hva og hvordan jeg kan synge på en bærekraftig måte. Det er sinnsykt viktig som utøvende musiker å ta vare på instrumentet sitt og sin egen helse.
 
På hvilken måte har det bidratt til din kunstneriske utvikling?

Å være med på PopUp har pushet meg til å starte et nytt prosjekt. Som fulltidsstudent kan det være vanskelig å lage plass til egne prosjekter på siden av studiene, så det å være med på dette programmet har gjort at jeg måtte konkretisere og sette i gang prosesser som jeg ellers hadde utsatt. Jeg har skrevet nye låter, satt sammen et nytt band med fantastiske musikere, og i august skal jeg i studio og spille inn musikk. Jeg har med meg Veslemøy Narvesen, Iver Armand Tandsether, Hanna Skjerdal og Ola Sæbø, og er på vei i en ny retning både tematisk og musikalsk. 
 
I tillegg har jeg fått en fantastisk mentor! Jeg har fått velge fra øverste hylle, og får jobbe med Jo Berger Myhre. Han har bidratt med veiledning og tilbakemelding, og er med på å utforme den nye musikken jeg skal spille inn i august. 
 
Hva inspirerer deg?

Andre mennesker inspirerer meg. Enten det er ved å stille opp når ting er vanskelig, eller ved å gjøre en elendig jobb som statsråd, hehe. All musikken min handler egentlig om mellommenneskelige relasjoner, og hvordan vi forholder oss til hverandre og den verdenen vi lever i. 
 
Hvordan motiverer du deg selv?

Det aller meste av det jeg gjør synes jeg er så gøy at jeg må jobbe mer for å roe ned enn å gire opp. Så lenge jeg har rom til det, skriver jeg hele tiden nye låter og konspirerer for meg selv om potensielle fremtidige prosjekter. Så motivasjon er først og fremst et problem for meg når det kommer til administrative oppgaver som regnskapsføring, booking, osv. Rop ut om noen føler seg kallet til å ta over den biten!
 
Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

Jeg går til vanlig på jazzlinja på NMH, med innebygd pedagogikk. Så arbeidsdagene mine er stort sett spredt ut i små porsjoner der det passer seg, enten det er en liten økt med regnskapsføring før gehør, eller konsert på kveldstid. 
 
Hvem er ditt kunstneriske forbilde?

Susanne Sundfør er nok mitt største kunstneriske forbilde. Hennes musikk var utrolig viktig for meg i ungdomstida, og har vært med å forme min musikalske identitet. Andre artister som inspirerer meg er for tida er No. 4, Thea Wang og Karoline Wallace. 
 
Hva holder du på med nå for tiden?

Jeg har akkurat laget min første musikkvideo! I mai var jeg med på aksjoner ved Førdefjorden, mot dumping av giftig gruveavfall i fjorden. Da slapp jeg også en låt - “Fjorden er ikke vår”. For meg handler den om arven vi har med oss fra den norske miljøbevegelsen, og hvor rart det er at vi kjemper de samme kampene som de gjorde på 70-tallet. Nå har jeg laget en musikkvideo, hvor jeg har kombinert videoer fra aksjonene i mai med klipp fra min mors oppvekst. 

Link til video: https://youtu.be/c1GIzLba1RM 

Også lager jeg EP! Jeg koser meg skikkelig med prosessen, og gleder meg sånn til å vise frem så snart som mulig.»

 

Les mer om PopUp her.

Foto: Amanda Iversen Orlich

Oslo Jazztalent

Nordisk Showcase gir utvalgte band mulighet til å presentere seg under Oslo Jazzfestival, delta i mesterklasser og spille konserter sammen med anerkjente jazzmusikere.

Oslo Jazztalent
08. august 2022

Martyna Kosecka - Komponist

"Talent Norge handler også om personlig vekst. Coaching økter med Kéa Ostovany hjalp meg å overvinne noen dårlige vaner og bli mer spontan i å oppleve livet. Jeg føler meg som en forandret person."

Martyna Kosecka - Komponist

Synnøve Brøndbo Plassen - Musiker

"Jeg vil få utløp for en kreativitet som man går og bærer på. Jeg vil uttrykke følelser gjennom både tradisjonell og ny musikk."

Synnøve Brøndbo Plassen - Musiker