Lisa Teige - Danser og skuespiller

05.08.2022 /

Alder: 24

Bosted: Oslo

Kunstfelt: dans, skuespill, film

 

Hvor lenge har du holdt på med dans, skuespill og film? 

Jeg har tatt dansekurs siden jeg var 9 år, og ble utdannet med en Bachelor i samtidsdans fra KHiO 2020. Som skuespiller debuterte jeg i 2015 i NRK serien SKAM. Nylig har jeg prøvd meg bak kamera for første gang, hvor jeg skriver manus og regisserer en kortfilm.

 

Hvordan startet det?

Jeg begynte tidlig å uttrykke meg gjennom dans som liten. Da jeg var 9 år meldte foreldrene mine meg på dansekurs, og det var midt i blinken for meg. Det har definitivt vært dyktige dansepedagoger som har inspirert meg til å satse på dansen.

 

Hva ønsker du å oppnå med kunsten din?

Det jeg har lyst å oppnå er å skape opplevelser som setter spor hos publikum og gjør dem sulten på mer.

 

Hva likte du best med programmet du er en del av?

Noe av det jeg har likt best er å kunne få jobbe kontinuerlig og i en gruppe. Det har oppstått viktige samtaler og diskusjoner rundt dans, som jeg kommer til å ta med meg videre.

 

På hvilken måte har programmet bidratt til din kunstneriske utvikling?

Gjennom programmet har vi fått muligheten til å knytte bekjentskap til flere koreografer, som arbeider ulikt. Det har gitt meg en større forståelse av forskjellige måter å utvikle verk, og hva jeg interesserer meg for.

 

Hva inspirerer deg?

Jeg oppsøker inspirasjon ved å dra på forestillinger, utstillinger, konserter, kino og lese. Samtidig opplever jeg ofte at det er gjennom samtale, eller noe jeg ser mens jeg er ute og går, som vekker ny inspirasjon.

 

Hvordan motiverer du deg selv?

Motivasjon er noe jeg jobber aktivt med. Aller vanskeligst er det når jeg mister motivasjon over en ide eller et prosjekt jeg har vært svært motivert for i starten. Samtale hjelper ofte meg for å lufte hodet og få et nytt blikk på situasjonen jeg står fast i. Og ikke minst sove på det! Ellers er jeg glad i rutiner og klamrer meg fast til de gjennom perioder med lite motivasjon.

 

Hva er din beste kunstopplevelse?

Jeg har sterke minner fra da min mor tok meg med på min første forestilling med Carte Blanche i Bergen da jeg var yngre. Jeg ble bergtatt og lysten på mer.

 

Hvem er ditt kunstneriske forbilde?

Mine forbilder er som oftest menneskene rundt meg, som jeg lærer å kjenne. Camilla Tellefsen er definitivt et forbilde som jeg ser opp til for hennes arbeidsmoral, integritet og pågangsmot.

 

Hva legger du i ordet talent?

Et potensiale med god mulighet for utvikling.

 

Hva har det betydd for deg å være del av talentprogrammet NSP2?

Det har betydd mye å få muligheten til å jobbe kontinuerlig med en gruppe dyktige dansere, samtidig som vi får innblikk i ulike koreografiske verk og arbeidsmetoder.

 

Hva har det betydd for deg å være del av Talent Norges nettverk? 

Jeg har enda ikke tatt i bruk Talent Norge sitt nettverk, men blitt oppmerksom rundt deres arbeid og tilbud de har for talentene. 

 

Hva holder du på med nå for tiden?

For øyeblikket jobber jeg med en kortfilm som jeg skaper i regi av Mediefabrikkens Regiprogram for unge kvinner.

 

Du lan lese mer om programmet NSP2 her.

 

Foto: Victoria Marie Joy

17. juni 2022

Vilja Tjemsland Kwasny - Danser

"Talent Norge har gjort overgangen fra skole til arbeidsliv enklere. Gjennom programmer som NSP2 og Tilt Grow har jeg fått muligheten til å jobbe ganske kontinuerlig som utøvende danser."

Vilja Tjemsland Kwasny - Danser
13. juni 2022

Mathilde Caeyers - Danser og koreograf

"Jeg har fått mentorer som har gitt meg mot til å satse, et nettverk som har skapt spennende samarbeid, synlighet og generelt følelsen av at det er en plass for meg i dansekunstmiljøet i Norge."

Mathilde Caeyers - Danser og koreograf
30. mai 2022

Helena E. K. Byrt - Danser

"Jeg får en helt spesiell følelse når jeg danser, som jeg så langt ikke har kommet i nærheten av noe annet sted. Det er som om tiden stopper og jeg kommer inn i en helt egen sone."

Helena E. K. Byrt - Danser