Torsdagsforedrag: Nicholas Norton om Henrik Olai Kaarstein

Bli med på foredraget "Camp som verktøykasse: materialbruken i arbeidene til Henrik Olai Kaarstein" med Nicholas Norton!

Bildene som Henrik Olai Kaarstein viser i utstillingen "Sol og vår i januar – Neste generasjon i norsk samtidskunst" på Astrup Fearnley Museet er laget av silke, vlieseline, polyester og imitasjonskinn og er påført akrylmaling, blomster fra papirservietter og meterhøye fototrykk av bein og torsoer.

I dette foredraget forteller kritiker og kunsthistoriker Nicholas Norton om hvordan arbeidene til Henrik Olai Kaarstein unndrar seg entydig kategorisering og stabile lesninger ved å benytte seg av «camp» som en estetisk verktøykasse. Heller enn å hevde at verkene handler om camp, tar foredraget for seg hvordan camp benyttes som en grobunn for malerisk bearbeidelse og eksperimenteringsvilje.

Nicholas Norton (f.1989) er kunsthistoriker med utdanning fra Universitet i Oslo (MA). Han skriver jevnlig kritikk for Billedkunst og Kunstkritik

Foredraget er gratis for Astrup Fearnley Museets kunstklubb-medlemmer, for ikke-medlemmer er foredraget inkludert i inngangsbilletten!
Gratis for alle under 18 år.

Les mer om talentsatsingen her.