Crescendo-musikerne Ludvig Gudim og Michael Andreas Grolid åpnet Risør Kammermusikkfest

24.06.2020 / Crescendo-musikerne Ludvig Gudim og Michael Andreas Grolid åpnet Risør Kammermusikkfest tirsdag kveld. De er begge født og oppvokst i byen, og var glade for å kunne fremføre et helt spesielt verk under åpningen.

Foto: Alexandra Mieszkowska / Aust-Agder Blad

Den internasjonalt anerkjente kammermusikkfestivalen i Risør er i full gang. På grunn av smitteverntiltak har det blitt gjort store endringer i festivalprogrammet, men det hindrer ikke en rekke gjestende norske musikere å levere den samme høye kvaliteten som festivalen er kjent for. 

"Denne situasjonen har gått hardt utover alle våre musikere som over natten mistet nesten all inntekt denne våren. Musikernes spilleglede har løftet vår festival gjennom 30 år, nå skal vi bidra til at de kan gå tilbake på jobb", skriver festivalen på egen hjemmeside.

Crescendo-musikerne Ludvig Gudim og Michael Andreas Grolid er blant dem. De to talentene har et unikt vennskap i den forstand at de har fulgt hverandres fotspor hele livet. De er begge født og oppvokst i Risør.
Etter noen få år på Risør barneskole bestemte familiene til begge guttene for å flytte til Ås, der guttene kunne fortsette drømmene sine som fiolinister på Barratt Due Musikkinstitutt.

I et intervju med Aust-Agder Blad forteller de at det var en stor ære å få spille på åpningskonserten på kammermusikkfest. Samtidig uttrykker de en stor glede over å være tilbake i hjembyen.

– Vi kom i går og kjørte en runde rundt i byen og bare mimra, forteller Gudim til Aust-Agder Blad.

For anledningen fikk musikerne lov til å spille et helt spesielt verk, som nok ligger dypt i hjerterota på mange kammermusikere: Johan Halvorsens Sarabande. Det spesielle med dette stykket er at det ble spilt under den første åpningskonserten til kammermusikkfesten for 30 år siden. 

– Det er veldig spesielt med to risørgutter som spiller sammen på denne festivalen. Det er en stor internasjonal festival, så det er veldig gøy. Og en stor ære at det er akkurat det stykket vi skal spille, sier Gudim.

(Saken er gjengitt med tillatelse Aust-Agder blad)

 

 

Camerata Bergen - Festspillene i Bergen

Camerata Bergen med Sonoko Miriam Welde - Festspillene i Bergen

Camerata Bergen - Festspillene i Bergen
20. november 2020

En million nei – og ett rungende ja!

Pianist og mentor i flere av Talent Norges satsinger, Leif Ove Andsnes, om viktigheten av gode rollemodeller og nødvendigheten av å bygge opp en yngre generasjon som er interessert i sitt publikum.

En million nei – og ett rungende ja!
16. oktober 2020

Ung Filharmoni høsten 2020

Nå kan du se filmen fra Ung Filharmonis høstsamling i anderledesåret 2020! Talentene jobbet med Sjostakovitsj Festivalouverture & Stravinskij Ildfuglen.

Ung Filharmoni høsten 2020