Dette er de nye ArtEx-talentene

01.02.2019 / Talent Norge er stolte over å annonsere tolv spennende deltakere til talentutviklingsprogrammet ArtEx 2019-2020.

Etter en omfattende søknadsrunde med svært sterke kandidater står ArtEx igjen med tolv topptalenter som har kommet gjennom nåløyet til det tverrfaglige talentprogrammet.

– De som er valgt ut til ArtEx 2019-2020 er noen av de aller fremste talentene innen sine respektive sjangre, sier daglig leder i Talent Norge, Maria Mediaas Jørstad. – Vi håper at programmet bidrar til å gi deltakerne rom til å utvikle seg faglig og kunstnerisk akkurat der de nå befinner seg i sin karriere. Deltakerne kommer til å være viktige ressurser for hverandre de kommende to årene, og vi gleder oss stort til å se hva de kommer til å urette kunstnerisk, sier hun.

ArtEx er et skreddersydd talentprogram for å ivareta kunstnere på høyeste nivå på tvers av sjanger innen kunstfag og film i Norge. Deltakerne får sin egen coach og mentor, og vil gjennom fagsamlinger dele erfaringer og kunnskap på tvers av sjanger, la seg inspirere av noen av våre fremste kunstnere og bli en del av viktig nettverk av talenter og fagpersoner i hele landet.

Disse tolv er en del av ArtEx 2019-2020

  • Nora Elise Augustinius (f. 1998) - danser
  • Tabita Berglund (f. 1989) – dirigent
  • Sebastian Biong (f. 1996) – danser
  • Liv Barbosa Blad (f. 1990) – filmregissør
  • Carl Martin Eggesbø (f. 1995) – skuespiller
  • Ernst De Geer (f. 1989) – filmregissør
  • Oddrun Lilja Jonsdottir (f. 1992) – gitarist
  • Alexander Kereklidis Turpin (f. 1989) – filmregissør
  • Fredrik Longva (f. 1987) – teaterregissør
  • Ingrid Neset (f. 1992) – fløytist
  • Aslak Aune Nygård (f. 1995) – danser
  • David Cariano Timme (f. 1989) – slagverker

Mer detaljert biografi om talentene finner du her.

ArtEx er etablert av Talent Norge og Sparebankstiftelsen DNB i samarbeid med Kunsthøgskolen i Oslo, Den norske filmskolen på Lillehammer og Norges musikkhøyskole. Satsingen har et faglig råd som sikrer kunnskapsutvikling og faglighet, og involverer representanter fra det profesjonelle kunstfeltet nasjonalt og internasjonalt.

Er du talent eller prosjektleder i en av Talent Norges satsinger?
På dag to av alle fagsamlingene i ArtEx får du som talent eller prosjektleder i en av Talent Norges satsinger en unik mulighet til å møte de andre deltakerne i Talent Norge, delta i kunnskapsdelingen på tvers og la deg inspirere av fremstående kunstnere. Hver av samlingene har sitt eget tema, og du kan lese mer om program og tidspunkt for samlingene her. Meld deg på til monica@talentnorge.no for å sikre deg plass.

Les mer om ArtEx her.

Foto: Caroline Roka

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten

Wilhelmsen-akademiet er Nasjonalballettens satsing på unge ballettalenter, og den første talentsatsingen av sitt slag i Norge.

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten

Fagsamlinger 2023

Gjennom programperioden fagsamlinger som fordyper seg i ulike temaer.

Fagsamlinger