Dette er Open Call-prosjektene 2020-2021

16.05.2023 / Gjennom Festspillene i Nord-Norges talentutviklingsprogram gis nordnorske scenekunstnere mulighet til å delta på open call med mentorordning hvor det utvikles nye faglige og kunstneriske nettverk mellom det frie scenekunstfeltet og relevante internasjonale fagmiljøer. Nå er de første prosjektene valgt ut.

Festspillene i Nord-Norge har de siste årene åpnet opp for nye prosjekter og samarbeid via Open Call-ordningen, hvor de satser på co-produksjoner og ønsker å gi muligheten for produksjonstilskudd til det frie felt i nord. I 2019 ble ordningen revitalisert i samarbeid med Talent Norge og Sparebank1 Nord-Norge, der et nytt mentorprogram for prosjektene ble introdusert. Nå er prosjektene valgt ut og koblet til mentorer. 

Festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir er strålende fornøyd med de utvalgte prosjektene og ser frem til å følge prosessen med mentorene, men også til arbeidsvisning i 2020 før endelig premiere i 2021.

– Felles for prosjektene som er valgt ut er at de er svært nyskapende, sjangeroverskridende og samfunnsaktuelle. Vi har hatt støtte fra Ferske Scener og Hålogaland Teater i utvelgelsesprosessen, og det er virkelig inspirerende å se det høye kunstneriske nivået i det frie feltet i Nord-Norge, sier Ragnheiður Skúladóttir.

Mentorene er internasjonale kunstnere eller programmerere/kuratorer, og håndplukkes til prosjektene av Festspillene i Nord-Norge sammen med kunstnerne i «open call»-prosjektene. Mentorene følger prosessen hele tiden og møter kunstnerne 4-6 ganger under utviklingen, enten personlig eller via Skype etc. 

– Mentorene som er koblet mot årets Open Call-prosjekter er internasjonale autoriteter innenfor sine felt og som har en rekke vellykkede produksjoner bak seg. Vi har representanter fra TheaterReplacement i Canada, Brokentalkers fra Irland, og Arts Admin i England, sier Skúladóttir.

Dette er Open Call-prosjektene 2020-2021

Katarina Skår Lisa: Čázevulošnieida – Undervannsjenta.
En interdisiplinær dansekunstforestilling for familer og barn (4 - 6 år). Mentor: Maiko Yamamotofra TheaterReplacement i Vancouver, Canada. 

Maja Skogstad: Fra Havet.
En audiovisuell forestilling om klimaangst, sammenhenger og mørke. Mentor: Gary Keeganfra Brokentalkers.

Agnes Ida Pettersen og Eline Hellerud Åsbakk: Øvelser i å holde seg oppe.
Etyder av Agnes Ida Pettersen for fire kontrabasser og sang i følge av dans og live- tegning. Mentor: Róise Goan fra Arts Admin i London.

Les mer om de utvalgte prosjektene her.

Les mer om satsingen her.

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi
19. september 2022

Patrick Hilmar Ingvaldsen - Skuespiller

Jeg er utrolig takknemlig for at NyeNational har gitt meg mulighet til å jobbe på Nationaltheatret. Det er en fantastisk arbeidsplass med vanvittig dyktige folk i alle ledd. Jeg lærer hver eneste dag!

Patrick Hilmar Ingvaldsen - Skuespiller
19. september 2022

Daria Glenter - Dramatiker

"Gjør en innsats for å være glad på andres vegne, på ordentlig! Det åpner opp rom i deg sjøl som du ikke visste du hadde. Det er en kraft i å glede seg på andres vegne. Du blir sterkere av det sjøl."

Daria Glenter - Dramatiker