Drømmestipendet til FRIKAR X-talent

20.06.2019 / Blant 486 nominerte fra alle kommuner er det bare 13 dansere som får Drømmestipendet 2019 fra Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd. Vi gratulerer Eilif Hellum Noraker i FRIKAR X med Drømmestipendet!

Eilif er et resultat av FRIKARs talentutvikling fra barnenivå, og har klart å komme seg inn på det nasjonale talentprogrammet FRIKAR X. Du kan oppleve ham under «Draumefangaren» 26.-28. juli og 2.-4. august i Åbjøra-juvet.

I drømmen til Eilif heter det:
– Jeg håper å være med på ulike forestillinger som FRIKAR lager, for eksempel «Draumefangaren» i Åbjørauvet, som er en vandreforestilling langs og i et fossejuv hvor publikum kan komme tett innpå dansere i vill og vakker natur. Jeg drømmer om å være en brobygger mellom norsk tradisjonskultur og verden ellers, ved både ved å vise fram dansen og ved å formidle og få mer kunnskap om egen kulturarv. Jeg er interessert i å lære mer historie, så det kan bli spennende å gå i dybden på vår egen kulturarv.

Eilif har lang fartstid med FRIKAR: FRIKAR kulturskule i seks år, tre år på Toppidrett Frikar, tre år i FRIKAR jr før han kom med i talentprogrammet FRIKAR X scenisk folkedans i 2018. I september 2019 debuterer han for dansekompaniet FRIKAR i forestillingen GotoGuta.

Han hadde hovedrollen i åpningsseremonien under Ungdoms-OL på Lillehammer og spilte i filmene «Kon-tiki», «Reisen til julestjernen» og «Dr. Proktors prompepulver».

Se video med ham her.

Les mer om FRIKAR X her.

Foto: Antero Hein

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten

Wilhelmsen-akademiet er Nasjonalballettens satsing på unge ballettalenter, og den første talentsatsingen av sitt slag i Norge.

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten
17. september 2022

Live Skullerud - Dansekunstner

"Det har vært spennende å få et innblikk i hva som rører seg i andre deler av kultur- og idrettsfeltet. Det gir meg følelsen av at jeg enklere kan løfte blikket ut av min egen boble i dansefeltet."

Live Skullerud - Dansekunstner
03. august 2022

Marianne Haugli - Danser

"Det føles veldig givende og stas å være en del av et community, som virkelig er der for oss. Spesielt i disse sårbare tider som vi dansekunstnere står i."

Marianne Haugli - Danser