Elisabeth Grieg er nytt styremedlem i Talent Norge

25.08.2020 / Kulturdepartementet har i dag oppnevnt Elisabeth Grieg som nytt styremedlem i Talent Norge.

– Jeg er glad for at Elisabeth Grieg har takket ja til å være med i styret for Talent Norge. Hun er en samfunnsengasjert person med bred erfaring fra næringslivet og vil bidra til selskapets strategiske utvikling. Jeg er fornøyd med at vi nå har fått på plass et styre med bred kompetanse og erfaring som vil bidra til at vi kan ta nye steg i utviklingen av våre unge kunstneriske talenter, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja i en pressemelding i dag. 

Elisabeth Grieg (f. 1959) er deleier i Grieg Gruppen, styreleder i Grieg Maturitas, og medlem av flere andre styrer i konsernet. Hun er også styreleder i Norled, styremedlem ved London Business School og SOS Barnebyer, i tillegg til leder av valgkomiteen i WWF. Grieg var den første kvinnelige presidenten i Norges Rederiforbund. Tidligere har Grieg vært styreleder for Norsk Garantiinstitutt for Eksportkreditt (GIEK) og vært styremedlem i Nordea AB, Norsk Hydro og Statoil.

- Vi er veldig glade for å ønske Elisabeth Grieg velkommen til Talent Norges styre. Med Grieg på laget skal vi sammen med styreleder Tom Remlov og resten av styret bygge videre på grunnlaget som er lagt siden Talent Norges oppstart i 2015. Talent Norge samler krefter i kulturlivet og blant private bidragsytere for å løfte det ypperste vi har av ungt, kunstnerisk talent. Elisabeth Grieg har en imponerende erfaring og er en tydelig stemme i næringslivet og samfunnet forøvrig. Hun vil styrke vårt arbeid med talentutvikling ytterligere og bidra til å sikre at vi har ressursene til å utvikle satsinger på høyeste nivå. Dette gjør at topptalentene får mulighet og støtte til å utfolde seg fullt ut på veien til profesjonell karriere nasjonalt og globalt, sier Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge.

Talent Norge AS ble stiftet 21. januar 2015 av Sparebankstiftelsen DNB, Cultiva - Kristiansand Kommunes Energiverksstiftelse og staten ved Kulturdepartementet.

Selskapets formål er å utvikle de fremste kunstneriske talentene i Norge i et samarbeid mellom staten og private aktører, og slik bidra til et kulturliv på høyt internasjonalt nivå og flere kunstnere i verdensklasse. I løpet av fem år har selskapet bidratt til å bygge opp talentsatsinger verdt mer enn 335 millioner kroner. Private bidrag utgjorde pr. 31.12.2019 totalt 194,5 millioner kroner. 

Etter dagens oppnevnelse av Elisabeth Grieg er Talent Norges nye styre nå komplett. I juni i år oppnevnte Kulturdepartementet Tom Remlov som ny styreleder og Shahzad Rana som nytt styremedlem.

- Det at Remlov og Rana har takket ja til å bidra som ny styreleder og nytt styremedlem i Talent Norge er jeg glad for. Begge to har erfaring og bakgrunn som er spennende for selskapets utvikling, både på kort og lang sikt. Samtidig vil jeg benytte anledningen til å takke styreleder John G. Bernander og styremedlemmene Bjørn O. Øiulfstad og Cecilie Broch Knudsen for innsatsen de har lagt ned i styret, uttalte kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja den gang.

Det nye styret til Talent Norge AS er:

Styreleder:

  • Tom Remlov (ny). Har blant annet vært teatersjef ved Den Nationale Scene, administrerende direktør og produsent for Norsk Film AS, leder for produsentlinjen ved Den norske filmskolen, og administrerende direktør i Den Norske Opera & Ballett fra åpningen i 2008. Fra 2015 til 1. april i år var han teatersjef ved Riksteatret.

Styremedlemmer:

  • Elisabeth Grieg (ny). Deleier i Grieg-gruppen, styreleder i Grieg Maturitas, og medlem av flere andre styrer i konsernet. Hun er også styreleder i Norled, styremedlem ved London Business School, SOS Barnebyer og REV Ocean AS, i tillegg til leder av valgkomiteen i WWF. Grieg var den første kvinnelige presidenten i Norges Rederiforbund.  Tidligere har Grieg også vært styreleder for Norsk Garantiinstitutt for Eksportkreditt (GIEK) og vært styremedlem i Nordea AB, Norsk Hydro og Statoil.
  • Shahzad Asghar Rana (ny). IT-gründer med informatikk- og filologiutdannelse. Han har markert seg som debattant i media, har vært en av dommerne i TV-serien Skaperen på TV 2, og har blant annet ledet Det kriminalitetsforebyggende råd 2012–2014, og vært medlem av Teknologirådet i perioden 2012–2016. Han sitter også i styret i Det Norske Teatret.
  • Audhild Dahlstrøm (gjenvalg). Redaktør for Kunnskapsbanken og Konjunkturbarometeret for Nord-Norge, SpareBank 1 Nord-Norge.
  • Ingrid Røynesdal (gjenvalg). Direktør i Oslo-Filharmonien, utdannet statsviter og pianist.
  • Siren Nøkling Sundland (gjenvalg). Konserndirektør Operasjonelle tjenester i Sparebanken Vest.
  • Sveinung Golimo (gjenvalg). Direktør for Nordisk Film Production Norge. Tidligere avdelingsdirektør for utvikling og produksjon ved Norsk filminstitutt.

Foto: Anne Valeur