Inspirerende helgesamling med strykere i Kristiansand

20.02.2019 / Syv unge strykertalenter fra Kristiansandsområdet var i begynnelsen av februar samlet til en helgesamling med instruktører fra Ensemble Allegria. Det var en inspirerende helg bestående av alt fra mesterklasser til musikk-quiz.

Instuktørene Miriam Bergset (fiolin), Theodor Thornhill (bratsj) og Jan Øyvind Grung Sture (cello) er Senter for talentutvikling Barratt Dues faste "Kristiansand-team" og arbeider med unge strykere i Agder flere helger i året. 

Denne gangen ble samlingen åpnet med musikkquiz ledet av Theodor Thornhill. Her fikk elevene lære mye nytt om kjente skikkelser, både musikere og komponister. Samlingen fortsatte med et seminar ledet av Miriam Bergset med tittelen "Prestasjonsforberedelse og mental trening". Alle elevene fortalte om ulike opplevelser tilknyttet nervøsitet og prestasjonspress. En kunne fortelle om skjelving i venstre fot, mens en annen kunne fortelle om svette i hendene. Miriam fortalte om hvordan man kan bruke disse følelsene til noe positivt, og hvordan kropp og hode blir skjerpet ved nervøsitet. 

Videre gikk dagene med til mesterklasser, individuelle timer, lyttequiz og kammermusikk. 

Det er veldig inspirerende å få inn lærere utenfra som ser litt annerledes på ting fortalte en av deltakerne da helgen nærmet seg slutt.

Hun gledet seg allerede til neste samling. Også instruktørene var fornøyde med helgen:

Det er spennende å se at det skjer så mye mellom hver gang vi er her, og at elevene har jobbet videre med det vi snakket om sist, sa Miriam Bergset. 

Neste helgesamling i Kristiansand finner sted 29.-31. mars.

Samlingene er initiert av Senter for Talentutvikling i samarbeid med Kristiansand Kulturskole og talentutviklingsprogrammet Unge Musikere ved UiA, og er støttet av Dextra Musica.

Les mer om talentsatsingen her.

Foto: Senter for talentutvikling Barratt Due

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers