Nye talenter i Dirigentforum

16.05.2023 / Vi er veldig glade for å kunne ønske dirigent talentene Mario Garcia og Kristoffer Nikolai Wøien et varmt velkommen til Dirigentløftet! De ble utnevnt av Falglig Råd etter en audition med svært høyt nivå ved Trondheim Symfoniorkester . Velkommen!

Kristoffer Wøien studerer bachelor i orkesterdirigering ved NMH med professor Ole Kristian Ruud og Sigmund Thorp. Han har også en bachelorgrad i utøvende klassisk trompet fra Musikkonservatoriet i Tromsø og en videreutdanning i dirigering fra Universitet i Stavanger. De siste årene har han deltatt på en rekke masterclasser med anerkjente dirigenter og lærere, slik som Jorma Panula, Eivind Aadland og Alim Shakh. Han har også hatt praksis med Stavanger Symfoniorkester, Arktisk Filharmoni, Trondheim Symfoniorkester og flere av forsvarskorpsene. Som trompetist har Kristoffer spilt mye freelance, i tillegg til flere prosjekter med Arktisk Filharmoni. 

 

Mario García Ramos (f.1997) kommer opprinnelig fra Toledo, Spania.
Han studerer en Bachelor i Orkester dirigering ved Norges Musikkhøgskole med Prof. Ole Kristian Ruud. Ramos er utdannet pianist ved Conservatorio Superior de CyL(Coscyl) i Salamanca og Norges Musikkhøgskole i Oslo. Han har spilt rundt Europa som pianist, spilt i konkurranser og har spilt inn en plate da han var bare 18 (Atitlán, Youkali music) med Iván Martin. Han har fått flere stipender som pianist og arbeider som akkompagnatør, pianist og kammermusiker.

Som dirigent Ramos har allerede dirigert noen av Norges profesjonell orkestre som Stavanger Symfoniorkester og Trondheim symfoniorkester og flere profesjonelle ensembler og korps i Norge.

Han har deltatt i flere masterklasser med lærere som Vasily Petrenko, Nicolás Pasquet og Christian Ehwald.

 

Les mer om Dirigentløftet her.

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program
02. juni 2023

Orkester programmering - en panelsamtale

Torsdag 01. juni åpnet Dirigentløftet, Music Norway og Musikkforleggerne Flagstad-rommet hos Den Norske Ballett og Opera, for samtaler og møter mellom komponister, dirigenter og musikkforlag!

Orkester programmering - en panelsamtale

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi