Pitchet for internasjonalt publikum under Berlinalen

21.02.2019 / I høst ble tolv kvinnelige filmskapere tatt opp UP. I februar sto flere på scenen under Berlinalen og pitchet sine filmprosjekter. Samtidig har to av dem nå fått produksjonsstøtte til spillefilm.

UP er en felles satsing mellom Norsk filminstitutt (NFI) og Talent Norge, med Jannicke Stendal som prosjektleder. Satsingen er en del av Talent Norges kvinneløft, som ledes av Maria Bock. Les mer om hvem de tolv deltakerne er her.

Filmskaperne er godt i gang med samlinger, coaching og pitching av prosjektene sine. Norge var fokusland under Berlinalen, og UP var godt representert under årets filmfestival. Blant annet fikk de møte filmprodusent Gale Anne Hurd, Anna Serner og WIFT-representanter til middag. De deltok på seminar om «Gender, Genre and Big Budgets». I tillegg pitchet seks av deltakerne sine filmprosjekter for et internasjonalt publikum, bestående av festivaler, salgsagenter, filmfond og produsenter med interesse for co-produksjon med Norge.

Å delta på årets Berlinale hvor Norge var fokusland var spesielt, på flere måter. Jeg deltok for første gang på Berlinale Talent Campus i 2013, rett etter at jeg var uteksaminert fra Den norske filmskolen. Å bli løftet frem sju år senere av Norsk filminstitutt som én av Norges ti mest spennende produsenter, og ikke minst å få muligheten igjennom UP til å pitche prosjekter på Norway House, var svært betydningsfullt, sier produsent Elisabeth Kvithyll.

Kvithyll presenterte to prosjekter under Berlinalen, «Wonderboy» med regissør Johan Kaos og «Det godes problem» med Ellen Ugelstad på regi. Da begge prosjektene er i utviklingsfasen, var det et optimalt tidspunkt å presentere prosjektene for både norsk og internasjonal bransje. Interessen var gledelig stor på begge prosjektene, sier hun.

Les mer om alle UP-prosjektene som ble pitchet under Berlinalen her.

Produksjonstilskudd til spillefilm
NFI har tildelt Erika Calmeyer og Ingvild Søderlind produksjonstilskudd til sine spillefilmer. 

Miso Film Norge AS og regissør Ingvild Søderlind har fått 7.000.000 kroner i tilskudd til «Alle utlendinger har lukka gardiner», en historie basert på suksessromanen med samme tittel - som handler om Mariana (15) som er irriterende forelsket i skolens fuckboy.

Paradox Rettigheter AS og regissør Erika Calmeyer får 6.800.000 kroner i produksjonstilskudd til «Storm» – et drama om en familie som opplever sitt livs verste mareritt.

UP-deltakerne skal nå frem til juni delta på ulike seminarer om blant annet kommunikasjon i kreative prosesser, skuespillerteknikk og vil fortsette å utvikle sine filmprosjekter. 

Les mer om talentprogrammet UP her.

Foto: Gro Rognmo/Norsk filminstitutt

23. august 2022

Programmet Sammen om Like Muligheter lansert på Arendalsuka

Tore Øvrebø og daglig leder i Talent Norge Maria Mediaas Jørstad stod sammen på scenen under Arendalsuka for å lansere et femårig program som skal styrke inkludering innenfor kunst, kultur og idrett.

Programmet Sammen om Like Muligheter lansert på Arendalsuka
11. august 2022

Johan Ashenafi Granerud - Videoprodusent

"Tilgangen til Talent Norge sitt nettverk har senket terskelen for å knytte kontakter på tvers av ulike felt."

Johan Ashenafi Granerud - Videoprodusent
11. august 2022

Martha Antonette Solli - Filmskaper

"Talent Norge har gitt meg troen på meg selv som kreatør, og troen på at min stemme og måte å formidle historier på er verdt å videreutvikle."

Martha Antonette Solli - Filmskaper