PopUps faggruppe ser etter talenter som sikter høyt!

18.08.2021 / PopUp er Talent Norges nye talentprogram for rytmisk musikk. Prosjektleder Øystein Skar (Highasakite, LÖV, SkarWorX) er på jakt etter fem ambisiøse band eller talenter som ønsker å ta det neste steget i karrieren.

Sammen med seg har han fått Peter Baden, Mari Kreken og Tonje Unstad, tre anerkjente musikere med lang fartstid innenfor norsk musikkliv. De tre vil utgjøre PopUps faggruppe som skal bidra inn mot utvelgelsen av årets programdeltakere,

Peter Baden er en norsk musiker og komponist som har skrevet musikk for en rekke oppsetninger for teater, film, TV-serier, danseforestillinger, AR/VR, kunstinstallasjoner, podcaster osv. Baden har produsert en rekke plater for artister, laget interaktive bestillingsverk til kunstfestivaler, jobbet som komponist og musikalsk leder for internasjonale prosjekter som OL for ungdom for IOC og turnert med en lang rekke artister. Han har laget musikk til nasjonalballetten, det nye Nasjonalmuseet, produksjoner på det norske teatret, Nationaltheatret, og har turnert med mange norske artister som trommerspiller, live elektronikk og vj. Han har arbeidet med mange forskjellige sjangere og artister som: Mari Boine, Bugge Wesseltoft, Nils Petter Molvær, Thea Hjelmeland, Solveig Kringlebotn og Emilie Nicolas m.fl.

Mari Sandvær Kreken er låtskriver, vokalist og musiker, primært i bandet Darling West. Med låter listet på NRK radio så vel som å nå 1. plassen på Folk Music Radio Charts i USA har bandet blitt omtalt som et av de ledende bandene innenfor Americanasjangeren i Norge. Tre av bandets fire album har blitt nominert til Spellemann, der de også vant i 2014. 
Ved siden av turnering med bandet innenlands, i USA, Tyskland og i Benelux-landene, har hun i mange år vært korist og musikant for artister som Marit Larsen, Stein Torleif Bjella og Sigvart Dagsland.

Tonje Unstad er låtskriver og artist bosatt i Lofoten. Hun har 5 plater bak seg under eget navn og har skrevet bestillingsverk til alt fra kor, norsk animasjonsfilm og NRK-produksjoner. Tonje har i halvannet tiår levert underholdende liveopptredener og er også en populær leverandør av musikk og forestillinger for barn. I 2020 turnerte hun med Arktisk Filharmoni, og laget låter med Min-ensemblet og rapper RSP. Hun har mottatt to Spellemannspriser samt Prøysenprisen for sine utgivelser.

PopUps prosjektleder er Øystein Skar. De siste 15 årene har Øystein virket som pianist, artist, komponist og produsent. Han har turnert over hele verden en rekke ganger, med omfattende turnevirksomhet i mer enn 52 land. Øystein medvirket i bandet Highasakite fra 2011 til 2016, og er for tiden aktuell med bandet LÖV, og soloprosjektet SkarWorX. Han har komponert musikk til flere utgivelser, teater og danseforestillinger, samt nasjonale og internasjonale TV-serier.

Like muligheter
PopUp inngår i en rekke satsinger der Talent Norge sammen med Norsk Tipping arbeider aktivt for å sikre like muligheter for unge talenter innen kunst og kulturfeltet. Målsetningen er en mangfoldig og inkluderende kulturbransje.

Talent Norge er til for å hjelpe unge mennesker med unike kunstneriske evner på veien mot en profesjonell karriere, og det er avgjørende at alle våre talenter uavhengig av bakgrunn møter en bransje med samme muligheter til å utøve sitt kunstneriske virke.

Vil du søke PopUp? Les mer om hvordan du kan søke her eller ta kontakt med Øystein på epost: oystein.skar@talentnorge.no .  Søknadsfrist er 1. september 2021.

Les intervju med prosjektleder Øystein Skar her.

Foto: 1.Jana Julian, 2.Paal Ritter Scherwen, 3.Knut Neerland.

 

 

 

 

 

Rädji Haga

Rädji Haga er et helt nytt talentprogram i regi av det Altabaserte musikkselskapet Hedline Arts.

Rädji Haga

Talentprogrammet FRAMR

Talentprogrammet FRAMR er Hemsingfestivalens talentprogram for klassisk musikk og folkemusikk.

Talentprogrammet FRAMR
29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program