Sonater/m Crescendo under Festspillene i Bergen!

27.05.2019 / Under årets Festspillene fremførte Crescendo-talentene nok et enestående program. På programmet stod klassiske perler av Beethoven, Mozart og Brahms. ​

Pianist-legenden Robert Levin er en av de nye mentorene i Crescendo-programmet, og hadde med seg fiolinistene Sonoko Miriam Welde, Johan Dalene og Ludvig Gudim og cellist Amalie Stalheim, samt pianistene Christian Grøvlen og Ole Christian Haagenrud.

– Musikk har selvsagt mye med teknikk og håndverk å gjøre, men det som interesserer meg mest, er den emosjonelle og dramatiske beskjeden som ligger i musikken, kunne Levin fortelle til en fullsatt sal.

– Notene forteller oss hvordan et menneske oppfører seg, hvordan han gestikulerer, hva slags klær han bærer og hvilken farge øyene hans har. Musikken avslører hvordan han føler seg, og om han har hatt en lykkelig barndom. Ser vi dypt inn i musikken kan vi få øye på alle disse detaljene. Musikk dreier seg om, med svært få unntak, hvordan mennesker beskriver andre mennesker. Gjennom lyd gjør vi akkurat det samme som det Rembrandt gjorde da han malte portretter.

Camerata Bergen - Festspillene i Bergen

Camerata Bergen med Sonoko Miriam Welde - Festspillene i Bergen

Camerata Bergen - Festspillene i Bergen
20. november 2020

En million nei – og ett rungende ja!

Pianist og mentor i flere av Talent Norges satsinger, Leif Ove Andsnes, om viktigheten av gode rollemodeller og nødvendigheten av å bygge opp en yngre generasjon som er interessert i sitt publikum.

En million nei – og ett rungende ja!
16. oktober 2020

Ung Filharmoni høsten 2020

Nå kan du se filmen fra Ung Filharmonis høstsamling i anderledesåret 2020! Talentene jobbet med Sjostakovitsj Festivalouverture & Stravinskij Ildfuglen.

Ung Filharmoni høsten 2020