Talent Innlandet lansert: 12,3 millioner til topptalenter innen kunst og kultur

11.09.2020 / – Ingen blir flink alene, veien går gjennom et vi, ikke et jeg, uttalte landslagstrener i ishockey Petter Thorsen da Talent Innlandet ble lansert på Hamar i går.

Talent Innlandet er Innlandets nye storsatsing på talenter innen kunst og kultur og er et samarbeid mellom Talent Norge og Sparebankstiftelsen Hedmark. Satsingen tilfører 12,3 millioner til tre nye talentprogrammer der Talent Norge vil trekke på gode krefter som ligger regionen, samt sitt nasjonale og internasjonale nettverk. Talent Innlandet består av GameLab Hamar, Teater Innlandet UNG og Filmtalent Innlandet.

Petter Thorsen trakk paralleller mellom idrett og kultur og poengterte at gode prestasjoner kommer av gode relasjoner, eierskap, raushet, god organisering og hardt arbeid, i kulturen, så vel som i idretten. 

Landslagstrener i ishockey, Petter Thorsen. Foto: Frederik Garshol

Livsendrende mulighet
Syv talenter var til stede under lanseringen på Hamar.
– For meg er dette en livsendrende mulighet, sier Sigurd Zahl Stapnes fra Vadsø, talent i GameLab. – Jeg får nærme meg drømmen om å skape spill som ingen har sett før! Det er få som får en mulighet som dette!

– Sammen med kraftfulle miljøer og engasjerte bidragsytere skal vi fange opp og gi unge talenter en mulighet til å utvikle seg. Det har vi fått til i Innlandet, sier Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge. – Gjennom samarbeidet med Sparebankstiftelsen Hedmark skapes det nå strukturer og rammer som gir unike muligheter for de utvalgte talentene, sier Mediaas Jørstad.

Daglig leder i Talent Norge, Maria Mediaas Jørstad. Foto: Frederik Garshol

– Vårt oppdag er å bidra til vekst og utvikling i fylket og vi vet vi har sterke miljøer i regionen, sier Kristin Vitsø Bjørnstad, sjef for gave og samfunn i Sparebanken Hedmark. – Da vi fikk mulighet til inngå et samarbeid med Talent Norge ble vi begeistret! Jeg gleder meg til å bli kjent med talentene, følge prosessen og se resultatet, sier Vitsø Bjørnstad.

Sjef for gave og samfunn i Sparebanken Hedmarkristin, Vitsø Bjørnstad. Foto: Frederik Garshol

Ordfører i Hamar Einar Busterud uttrykte også glede over den nye talentsatsingen:

– Vi har vært på det kulturelle tørkeloftet siden 14. mars. Dette peker fremover mot mer aktivitet og flere store opplevelser! Og det bidrar til den selvforståelsen vi fortjener på kulturens område.

Ordfører i Hamar Einar Busterud. Foto: Frederik Garshol

Om Talent Innlandet
Talent Innlandet skal gi dyktige unge talenter innen kunst og kultur tilgang til unike talentprogrammer av kvalitet i regionen, ved bruk av fremragende regionale aktører og Talent Norge sitt nasjonale og internasjonale nettverk.


Talenter i Filmtalent Innlandet: Lilian Løvseth (Ørland), Johan Granerud (Nes), Martha Antonette Solli (Levangsbygg) og Oddmund Rabben (Valdres). Programmet er i regi av Fabelaktiv, Norges eldste og største frittstående produksjonsselskap som har produsert et stort mangfold av engasjerende historier i over 30 år. 

Talenter i GameLab Hamar: Benjamin Bergseth (Ulsteinvik), Sigurd Zahl Stapnes (Vadsø), Vebjørn Netland (Bjørnafjorden) og Mathias Hareide (Hareid). Programmet er i regi av prisvinnende Hamar Game Lab om har høstet stor anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt, og vunnet to BAFTA-priser.

Teater Innlandet UNG: Teater Innlandets satsing Teater Innlandet UNG er et toårig program for fire til seks unge skapende kunstnere og skuespilltalenter under 25 år. Målsetningen for talentprogrammet er å synliggjøre og løfte frem nasjonale talenter innen den brede forståelsen av scenekunsten, både som kunstform og som håndverk.
Programmet er i regi av Teater Innlandet. Talenter tas opp i løpet av høsten med programstart 1.1.2021.

Foto øverst: Talenter fra Filmtalent Innlandet og GameLab Hamar. Foto: Frederik Garshol

16. februar 2021

Hils på de seks utvalgte TILT Grow-talentene

– Merverdien som talentprogrammer fører med seg, holder fremtidens scenekunst fleksibel, nytenkende og imøtekommende, mener Lou Ditaranto, en av de seks utvalgte deltakerne i TILT Grow.

Hils på de seks utvalgte TILT Grow-talentene

NSP 2: Realness

Streaming av "Realness" av Daniel Proietto, med dansere fra NSP 2 og NSP.

NSP 2: Realness

Kompetanseutviklingskurs for NSP 2

Et mentorprogram med teknisk, koreografisk og scenisk talentutvikling på svært høyt nivå. Kompetanseutviklingsprogrammet skal gi utøverne et så bredt grunnlag som mulig for å kunne skape en bærekrafti

Kompetanseutviklingskurs for NSP 2