Talent Norge Junior: Valdres sommerballett

Valdres sommerballett er et talentprogram som skal tilby utvikling og inspirasjon til unge ballettalenter på elitenivå i samarbeid med Den Norske Ballettskole & Akademi (DNBS&A).

Valdres sommerballett er et samarbeidsprosjekt mellom DNBS&A og Valdres Sommersymfoni. Sommersymfonien er en klassisk musikkfestival med utøvere på internasjonalt nivå, og er Nord-Europas største kurs for unge klassiske musikktalenter. Under festivalen forbindes kunstformene ballett og musikk og unge ballettalenter inspireres og næres av møter med musikken, profesjonelle dansere og ledende internasjonale pedagoger innen russiske ballettmetodikk.

DNBS&A er Norges eneste private ballettskole som trener og utvikler unge ballettalenter på elitenivå, og de eneste som utdanner ballettdansere i Vaganova-metoden. Skolens visjon er å være Norges knutepunkt for unge ballettalenter, ballettpedagoger, koreografer og profesjonelle ballettdansere. Fra 14-års alder får talentene i talentutviklingsprogrammet videreutvikle seg i Vaganova-metoden slik at de ved 18-19-årsalder er klare for videre utvikling av sitt talent ved et av de beste internasjonale akademiene eller en profesjonell karriere.

Målet er å perfeksjonere og videreutvikle talentene gjennom trening på internasjonalt nivå med anerkjente pedagoger og koreografer, samt profesjonelle ballettdansere fra inn- og utland som danserne ellers ikke trener med i skoleåret. På den måten får danserne et nettverk, og erfaringer og kunnskap som de kan ta med seg videre på veien mot en profesjonell karriere.

Foto: Stian Schioldborg

Private bidragsytere
• Sparebankstiftelsen DNB
• Lukoil
• Stiftelsen Kari og Øyvind Johansen

For mer informasjon, kontakt Irene Aarset Jansson.

 

Info
Sjanger Dans
Område Hele Norge
Vedtatt 2016
Periode 2017–2023
Finansiering
Talent Norges tildeling 4 millionerNOK
Private bidragsytere 3,5 millioner NOK
Total støtte 7,5 millioner NOK

'Fortissimo!' med Nasjonalballetten UNG

Det blir sterkt, dynamisk og vakkert når den neste generasjonen dansere i Nasjonalballetten UNG inntar Scene 2 side om side med dansere fra hovedkompaniet.

'Fortissimo!' med Nasjonalballetten UNG

"Triple Bill" med første kull NSP 2

"Triple Bill" ble koreografert til første kull NSP 2 (AMP) av Guro Nagelhus Schia & Vebjørn Sundby, Melanie Lane og Hege Haagenrud. Nå drar de på turne til Ælvespeilet i Porsgrunn.

"Triple Bill" med første kull NSP 2

Onegin - Nasjonalballetten Ung

Nasjonalballetten UNG medvirker på hovedkompaniets oppsetning av Onegin.

Onegin - Nasjonalballetten Ung