Den samiske halvtimen - Festspillene i Nord-Norge

Den Samiske Halvtimen formidler sjøsamisk og nord-norsk kulturarv og identitet, landskap og økologi gjennom tverrfaglige samarbeid og grensesprengende uttrykksformer.

Katarina Skår Lisa fra satsningen Open Call er koreograf i forestillingen Den Samiske Halvtimen. Dette er en samling reiseberetninger fra Sáivu, et magisk sted der alt kan skje. Med dans, mote, kunst, poesi, musikk og fortellinger inviteres publikum med på en reise der vi utforsker rommet mellom hverdagen og «det andre». 

Den Samiske Halvtimen betrakter nye perspektiver på samiskhet, og snakker om viktigheten av å være kjent med sine røtter i en global kontekst.

Ungkunst

Vi søker nyskapende og modige kunstprosjekter innen alle uttrykk og deler hvert år ut inntil to stipender. Ungkunststipendet gir unge kunstnere mulighet til å utvikle prosjekter og presentere sitt kunstnerskap med premiere under Festspillene i Nord-Norge. 

Med eventyrlyst og dyp kjærlighet dykket hun ned i den samiske kulturen og skapte en kleskolleksjon med et personlig uttrykk som redefinerer det vi tenker på som «samisk», samtidig som den er tro mot røttene. Merkevinneren er også en del av en voksende internasjonal bølge av unge kunstnere og designere som tar tilbake og formidler i urfolkverdier i en moderne kontekst. Dette er derfor mer enn en kleskolleksjon, det er også sanselig historiefortelling. Eller for å si det med overskriften Sámegiel poesiija: samisk poesi.
JURYENS UTTALELSE, MERKET FOR GOD DESIGN
Medvirkende:
Ramona Salo Myrseth
Klesdesigner
Katarina Skår Lisa
Koreograf
Zofia Jakubiec
Danser
Simen Korsmo Roberten
Komponist
Kajsa Balto
Musiker
Se hele programmet for Festspillene i Nord-Norge her.
Les mer om satsningen Open Call her.

Rädji Haga

Rädji Haga er et helt nytt talentprogram i regi av det Altabaserte musikkselskapet Hedline Arts.

Rädji Haga
19. september 2022

Marita Isobel Solberg

"Jeg blir veldig inspirert av åpne mennesker som deler og samarbeider uten frykt, de som lytter."

Marita Isobel Solberg

Spire

Utgangspunktet for Spire er et ønske om å tilby et talentprogram som har et bredere fokus enn ren instrumentopplæring og som tilrettelegger for egenutvikling på flere områder.

Spire