Årets unge kunstner spiller konsert fra det kommende albumet

05.06.2020 / Da årets Riddu Sessions på Riddu Riđđu festivalen ble avlyst som en følge av korona, valgte Emil Karlsen og festivalteamet i Riddu Riđđu å dreie prosjektet over til en albuminnspilling. Fredag 5.juni klokken 20 spiller Karlsen konsert med materiale fra det kommende albumet.

Foto:  Ørjan Marakatt Bertelsen

– 
Jeg gleder meg vilt til å spille musikk fra det kommende albumet og er glad for å samarbeide med så mange dyktige samiske artister, særlig Lávre som jeg har jobbet tettest med. Det har vært intense skrivedager, så låtene er så ferske som du får dem, sier Emil Karlsen, som for tiden utvikler sitt debutalbum.

Riddu Riđđu har siden 2019 synliggjort Emil Karlsen som Årets unge kunstner. Da Riddu Sessions på Riddu Riđđu festivalen ble avlyst på grunn av korona, valgte Emil og festivalteamet i Riddu Riđđu å dreie prosjektet over til en albuminnspilling i stedet. 

– Utnevnelsen i seg selv og spillejobbene han har hatt gjennom Riddu Riđđu har bidratt til at han har fått flere spillejobber i andre sammenhenger. Han har gjennom Riddu Sessions besøkt joikearkivet ved Tromsø museum, et arkiv som består av flere tusen gamle innsamlede joiker. Der har han utforsket joiker fra det sjøsamiske området, forteller festivalsjef Sandra Márjá West.

Karlsen har gjennom talentprogrammet knyttet kontakt med andre samiske artister, blant annet Lávre, som han spiller sammen med under fredagens konsert. Videre har han fått innføring i alt fra søknadsskriving, prosjektbudsjett, innføring i skattemelding, kontraktering og annet som hører til det å være artist. Han skal også ha en workshop med den tradisjonelle joikeren Ánte Mikkel Gaup. De siste ukene har Karlsen oppholdt seg i Nils Aslak-Valkeapääs kunstnerbolig Lásságámmi. Der skal han bo frem til midten av juli.

– Lásságámmi er kunstnerboligen til den store samiske kunstneren Nils-Aslak Valkeapää, også kjent som Áillohaš. Riddu Riđđu har et samarbeid med Stiftelsen Lásságámmi som gir unge kunstnere i Riddu Sessions et opphold i kunstnerboligen som en del av talentprogrammet. Emil flyttet inn 1. juni og skal være der en måned for å jobbe med debutalbumet sitt. Han har flere utgivelser bak seg med bandet Resirkulert, men dette blir hans første utgivelse med eget prosjekt. Han har fått med seg flere andre unge samiske musikere på plata og skriver også låter sammen med noen av dem, sier West.

Under kveldens konsert får publikum en smakebit på den fantastisk spennende musikken som er i vente. Emil Karlsen har med seg Lávre Johan Eira og Joakim Åsmund Hansen (trommis i Resirkulert). Konserten streames live på TN Arena. 

24. august 2020

Nye samlinger for våre talenter i Nord

Talent Norge, Samfunnsløftet og Olympiatoppen Nord inviterer til utøverstimuli og prestasjonskonferanse for alle talenter i våre satsinger.

Nye samlinger for våre talenter i Nord
04. august 2020

Storslått program under denne ukens Varangerfest!

Gratis lanseringskonsert med neste års Northern Soul-talenter står blant annet på programmet.

Storslått program under denne ukens Varangerfest!
22. juni 2020

Tidligere UP-talent Marja Bål Nangos «Tungene» vant beste kortfilm under Palm Springs International Film Festival

Kåret til beste kortfilm i kategorien «Best International Short» under Palm Springs International Film Festival.

Tidligere UP-talent Marja Bål Nangos «Tungene» vant beste kortfilm under Palm Springs International Film Festival