Cloud Exit-talent Torje Spilde er landets nye housemusikk-håp

25.05.2020 / 22 år gamle Torje Spilde er landets nye housemusikk-håp, hevder Subjekts anmelder.

– Det har vært utfordrende å gå ut av komfortsonen, skrive noe helhetlig og mindre oppskriftsbasert, forteller plateaktuelle Torje Fagertun Spilde.

Spilde, som opprinnelig er fra Asker, bestemte seg for å flytte til Tromsø for noen år siden for å lage housemusikk. Tromsø var Norges hovedstad for elektronisk musikk på 90-tallet, og har gjennom mange år fostret en lang rekke techno-giganter som Mental Overdrive, Biosphere, Runde Lindbæk og Bjørn Torske. Nå hevder flere anmeldere at byen er tilbake i førersetet med Third Attempt i spissen:

"Entusiaster av dansemusikk i Norge må prise seg lykkelige, for Third Attempt kan bli en av de store arvtagerne. Han er noe av det beste ut av Norge de siste par årene", skriver Subjekts anmelder. 

Debutplaten er delvis et resultat av hans opptreden på Insomnia, Norges eldste festival for elektronisk musikk. Festivalen har i en årrekke tjent som arena for nye elektronikaartister, og gjennom talentprogrammet “Cloud Exit” får deltakerne mulighet til å presentere materialet sitt til et lokalt og internasjonalt publikum. Programmet er et samarbeid mellom Talent Norge, SpareBank 1 Nord-Norge Samfunnsløftet og Insomnia. 

– Det krevde en del viljestyrke å gjøre noe uforutsigbart og jobbe i et annet format. Det var muligens en ringvirkning av opptreden på Insomnia, og alt som etterfulgte for meg som artist. De siste årene har vært en jevn strøm av gigs og prosjekter, og jeg har lært mye av å reise, oppleve musikk og spille utenlands. Men den aller viktigste inspirasjonen var å rive meg løs fra regler jeg underbevisst hadde satt for meg selv. Verdien i å utfordre meg selv med noe som er ukjent, sier Spilde.

Hør albumet i sin helhet her. 

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers