Ny kunstner i TekstLab Inkubator

10.06.2019 / FRIKAR X-talentet Michael Aspli er også blitt med i satsingen TekstLab Inkubator!

Michael arbeider for tiden meget aktivt med å utvikle sitt eget prosjekt «Skygger og fantomer», der han ønsker å formidle hvordan det kollektive samfunnet påvirker og påvirkes av den individuelle skyggen. 

Tidligere i denne måneden viste Michael work-in-progress fra prosjektet på Sentralen på Scratch Kveld og på MESH under et event av The Human Aspect. Den 13. Juni har prosjektet arbeidsvisning på SIB Dance Lab 2019 på Hamar, og 18. til 25. juni er Michael på Joya:Air i Spania, som tilbyr residens mulighet for internasjonale kunstnere. Inkubator støtte reisen til Spania der han skal fortsette sin pågående prosess med «Skygger og fantomer».

Prosjektet har mange samarbeidspartnere og TekstLab Inkubator støtter Michaels kunstneriske prosess og utvikling med blant annet tilgang til prøvestudio og veiledning med dansekunstnere Hanna Mjåvatn og Anette Brandanger og scenograf/kostymedesigner Zofia Jakubiec.  

Michael har i det siste året vært aktiv i TekstLab som teaching artist i InterAkt på turné i Den Kulturelle skolesekken og som deltagelser på Scratch-kvelder.

Han har bakgrunn ifra det urbane miljøet og en utdannelse i fordypning samtidsdans fra Norges Dansehøyskole. Han arbeider som skapende dansekunstner og har blant annet engasjementer i FRIKAR X og Kronos Dance Company. 

Internasjonal har han etablert samarbeid med: Jan Gold (NY), Elizabeth White(NY), Elizaveta Polyakova(Berlin) og Veronika Kulcsar (Vienna/Berlin). Han var medskapende i den første egenproduserte danseforestillingen på Grønland, «Evoke». Michael er nå i ferd med å etablere sitt egne kunstneriske team, «The Creative Art Force». 

Les mer om TekstLab Inkubator her.
Les mer om FRIKAR X her.

Foto: Carlos Collado

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten

Wilhelmsen-akademiet er Nasjonalballettens satsing på unge ballettalenter, og den første talentsatsingen av sitt slag i Norge.

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten
17. september 2022

Live Skullerud - Dansekunstner

"Det har vært spennende å få et innblikk i hva som rører seg i andre deler av kultur- og idrettsfeltet. Det gir meg følelsen av at jeg enklere kan løfte blikket ut av min egen boble i dansefeltet."

Live Skullerud - Dansekunstner
03. august 2022

Marianne Haugli - Danser

"Det føles veldig givende og stas å være en del av et community, som virkelig er der for oss. Spesielt i disse sårbare tider som vi dansekunstnere står i."

Marianne Haugli - Danser