Nye talenter på Varangerfestivalen

19.02.2019 / De siste årene har egenproduksjon og utvikling av artister fra Nord-Norge vært en stor del av Varangerfestivalen, og årets festival var intet unntak.

Varangerfestivalen gikk av stabelen 8. - 11. august, og i løpet av de dagene fikk publikum høre Varangerfestivalens egenproduksjoner Northern Soul og Varanger Sessions – samt årets Arctic talent-vinner.

- Varangerfestivalens fokus er å utvikle talenter og skape nye samarbeid mellom kunstnere og artister. Med prosjektene Arctic Talent, Varanger Sessions og Northern Soul vil Varangerfestivalen være den viktigste støttespilleren til at unge talenter skaper nye nettverk, samarbeid og tar de siste skrittene mot en karriere innen musikk, sier produsent i Varangerfestivalen Isabell Strande Kiil. - Vi er utrolig fornøyde med årets festival, og resultatet av Varanger Talent Academy, legger Kiil til.

Nordlandsbandet Likholmen var årets Northern Soul, og åpnet Varangerfestivalen 2018. De har i løpet av ett år lagd et bestillingsverk som er en fortelling om Nord-Norge og havet som gir oss liv. Verket er et audiovisuelt samarbeid med kunster Martin Losvik.

Årets Varanger Session var bandet SnowEye med Elle Márjá Eira, Lucy Parnell og John Paul Jones i spissen. Bandet hadde urpremiere siste festivaldag. Med prosjektet Varanger Sessions skaper Varangerfestivalen en kreativ møteplass der artister i nord kan utfolde seg, jobbe sammen og skape nye uttrykk.

Bandet Hollow Hearts fra Tromsø ble årets Arctic talent, og fikk tildelt en pris på 400.000 kr. Arctic Talent er Nord-Norges største talentpris som årlig deles ut av Varangerfestivalen i samarbeid med ENI Norge, og går til en artist eller band som har et internasjonalt potensial.

Fjorårets Arctic Talent-vinner Petter Carlsen er en av fem utvalgte artister som skal delta på Northern Expo på Svalbard i oktober. Northern Expo er en ny og unik satsing for å synliggjøre og fremme nordnorske artister nasjonalt og internasjonalt, og er initiert av Rytmisk kompetansenettverk i Nord (RYK).

Les mer om talentprogrammet her.

Foto: Varangerfestivalen

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers